Presunúť na hlavný obsah

Beauty tipy dokonalej prvej dámy Jackie Kennedy, ktoré si zamilujete: Obľúbili si ich aj ženy súčasnosti

Zahraničné celebrity

Dokonalá prvá dáma aj podvádzaná manželka, no najmä žena, ktorá sa vždy snažila pôsobiť nežne, vyrovnane a spokojne. Taká bola Jackie Kennedy. Nech sa dialo čokoľvek, vyzerala skvele. A nedala dopustiť na určité rituály, ktoré jej k tomu pomáhali. Aj v tých komplikovanejších životných momentoch.

Dôkazov o tom, že príroda je najlepší pomocník pre naše zdravie aj krásu je nespočetné množstvo. A to, že takéto veci sú skvelým pomocníkom v starostlivosti o telo a krásu vedela veľmi dobre aj očarujúca Jackie Kennedy. Tá bola roky verná dvom surovinám, ktoré, predstavovali, pre jej telo prvotné SOS vždy a všade. Prvou z nich bol jablčný ocot a druhou argánový olej.

Neprehliadnite: 6 stravovacích pravidiel Gisele Bündchen: Vďaka tomuto má tesne pre 40-tkou obdivuhodnú figúru a bezchybnú pleť

Skvelý pre telo aj pokožku

Jablčný ocot obsahuje celý rad vitamínov A, B1, B2, B6, C, ďalej horčík, vápnik, draslík, železo, sodík a fosfor, kyselinu listovú a jablčný pektín. Všetky tieto látky sú pre zdravie a správne fungovanie organizmu dôležité. Je to akýsi všeliek, ktorý sa používa pri tráviacich ťažkostiach, ale najmä pri chudnutí. Jackie využívala najmä jeho silu v tom, že potláča chuť na sladké, ktoré sama milovala. Stačí vypiť pohár vody s malou lyžičkou octu pred každým jedlom a výsledok je vraj zaručený. Dokonca ak potrebujete rýchlo zhodiť pár kíl, zvolťe takúto intenzívnejšiu kúru. Tá by však nemala trvať dlhšie ako týždeň. 

Zároveň je výborný pri suchej, ale aj problematickej pleti. Jackie si z neho najčastejšie vyrábala pleťové tonikum a to zriedením samotného octu vo vode v pomere 1:1. Pleť do hĺbky vyčistí, napne a pravidelným používaním mierne zjednotí aj jej tón. Takisto je veľmi účinný aj proti akné a vyrážkam, dokonca aj pigmentovým škvrnám a kožným zápalom. 

Mohlo by vás zaujímať: Skutočný dôvod rozvodu Angeliny a Brada: Zahŕňal ju kvetinami, no zároveň bojoval s ich problémami

Alabastrová tvárička vďaka tejto drobnosti

Každé ráno začínala tým, že tvár umyla a naniesla si na ňu argánový olej. Nechala ho pôsobiť 20 minút a potom si tvár jemne pretretla suchou servítkou. Rovnako postupovala aj večer, po odlíčení. Nikdy nepoužívala žiaden krém proti starnutiu. Bola verná len tejto jednej drobnosti.

Tak čo, skúsite túto beauty rutinu aj vy?