Zoskupenie dlhoročných zborových spevákov, ktoré si hovorí WAF Band, nahralo netradičnú verziu piesne Vyletel vták, ktorá je poctou hudobnému majstrovstvu Jara Filipa. Pieseň so silným posolstvom, vyjadreným v slovách Milana Lasicu, zaranžoval do podoby pre šesť hlasov hudobník, spevák a aranžér Matúš Uhliarik.

"WAF Band vznikol v období počas pandémie, kedy sme sa ako speváci nemohli stretávať vo veľkých zboroch, tak sme si chodili zaspievať do prírody v malej skupine. Exprimentovali sme s rôznym žánrami, a tak vznikol aj nápad preniesť do acapella verzie pieseň Vyletel vták. Máme ju všetci veľmi radi, ale ako sme postupne zistili, každý z nás si do nej premieta nejaký iný význam, čo je zrejme aj zásluhou jednoduchého, ale neuveriteľne krásneho textu Milana Lasicu," ​približuje vznik piesne Matúš Uhliarik.


Základný aranžmán pre šesť hlasov vznikol rýchlo, ale výsledná podoba, aj s doplnením rôznych ruchov a zvukov vznikala postupne a za prispenia všetkých členov WAF Bandu. "Naša verzia dáva väčší priestor zaujímavým harmóniám, ktoré zneli doteraz iba v úzadí. Viachlasnou úpravou dostala pieseň prirodzene trochu inú atmosféru, ale verím, že je z nejcítiť náš rešpekt k originálu a jeho autorom," povedal Matúš. Spontánny nápad skupiny nadšencov a viera v jeho potenciál postupne prerástli dorozhodnutia dať piesni profesionálny zvuk aj vizuálne stvárnenie. Pri zvukovej nahrávke námveľmi pomohli zvukový majster Igor Baar z Loft Studio a inšpiráciami prispel aj hudobník Pjoni.

Námet na videoklip pochádza od Michala Žáka, ktorý ho aj režíroval, kameru a strih mali na starosti Richard Raymann a Nina Horvátová z Crot production. "A čo nás teší azda najviac, popri tejto práci sa s nami stretol aj pán Milan Lasica a do videoklipu nám prispel aj jedným nápadom, ktorým náš pôvodný námet dostal novú pointu," uzatvára Matúš Uhliarik.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Matúš Uhliarik.