Musk vďaka Tesle predbehol Buffetta a je siedmy najbohatší človek na svete
13.7.2020 07:33
akt. 30.03.2021 05:13

Musk vďaka Tesle predbehol Buffetta a je siedmy najbohatší človek na svete

Uložiť článok
Musk vlastní viac ako 20 percentný podiel, ktorého hodnota aktuálne predstavuje 60 miliárd dolárov (53,1 mld. eur).

Koniec minulého týždňa zamiešal poradím v rebríčku najbohatších ľudí na svete. Vďaka nárastu cien akcií automobilky Tesla jej šéf Elon Musk predbehol v bohatstve legendárneho investora Warrena Buffetta.

V piatok totiž akcie amerického producenta elektrických vozidiel prelomili svoje historické maximum, keď vzrástli o takmer 11 percent a obchodovali sa až za 1544 dolárov (1366 eur). Trhové hodnota Tesly tak dosiahla 286,5 miliardy dolárov (253,5 mld. eur). To z nej robí najhodnotnejšiu automobilku na svete.

Musk vlastní viac ako 20 percentný podiel, ktorého hodnota aktuálne predstavuje 60 miliárd dolárov (53,1 mld. eur). Akcie Tesly za 12 mesiacov vzrástli o viac ako 500 percent.

Pod pokles Buffettovho majetku sa podpísali jeho filantropické aktivity. Známy investor totiž daroval akcie svojho holdingu Berkshire Hathaway v hodnote 3 miliardy dolárov (2,7 mld. eur) charite. Je to súčasť jeho dlhodobého plánu, v rámci ktorého sa chce nakoniec zbaviť väčšiny svojho majetku.

Podľa portálu CNN Business by sa Musk mohol stať aj najbohatším človekom na svete, ktorým je aktuálne zakladateľ a výkonný riaditeľ Amazonu Jeff Bezos. Musk má totiž s Teslou dohodnutý opčný plán na najbližšie desaťročie. Keď sa bude automobilke dariť, tak by mohol dostať jej ďalšie akcie v počte 20,3 milióna kusov. 

2fotky v galérii Tesla - vývoj ceny akcií Zdroj: Tradingview.com
ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Elektromobily
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.