Súťaž! Tea Tree olej – univerzálny pomocník vo vašej lekárničke

93

Sviežo voňavý olejček, ktorý sa dá kúpiť v malej fľaštičke, obsahuje viac ako 150 aktívnych látok. Tea Tree olej (TTO), unikát „vytvorený prírodou“, výborne pôsobí proti baktériám, plesniam, hojí rany, opary, akné, funguje aj proti lupinám a tiež ako účinná prírodná dezinfekcia.

Aj počas vírusového obdobia počas pandémie COVID 19 ho mnohí ľudia pridávali na výrobu domácej dezinfekcie. A keďže dezinfekcia a čistota sú v kurze stále, jeho využitie je a bude stále aktuálnejšie. Možnosti jeho uplatnenia sú však ďalekosiahlejšie, preto si ho určite zabezpečte do svojej lekárničky.
Ak chcete súťažiť o 2 balíčky produktov Australian Bodycare, choďte na koniec článku.

Vyrobte si domácu dezinfekciu”
Začnime domácou výrobou dezinfekcie, aby ste ju mali stále po ruke. Podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie by mal základ dezinfekcie tvoriť alkohol (môže byť Alpa, alebo vodka). K tomu je vhodné si zadovážiť gél Aloe vera a dezinfekčný Tea Tree olej, aby súčasne zjemnili vysušujúci vplyv alkoholu na kožu. Ak zoberieme hrnčekovú metódu postup je nasledovný: dve tretiny hrnčeka bude tvoriť alkohol a zvyšok (tretina hrnčeka) gél Aloe Vera, nakoniec pridajte 4-6 kvapiek Tea Tree oleja. Všetko dobre premiešajte, ideálne mixérom Na jedno použitie aplikujte na ruky približne 3 mm prípravku. Používajte pripravenú dezinfekciu rozumne.

Terapeutický – klinicky overený prípravok
Olej Tea Tree farmaceutickej kvality od Australian Bodycare (ABC) patrí medzi terapeutické látky. Ako zložka výrobkov je totiž silnou, aktívnou látkou, ktorá pomáha pri účinnom hojení a upokojovaní pokožky, pri čistení a ošetrovaní pleti poskytuje prirodzenú obranu proti nečistotám a ochranu pri problémoch spôsobených škodlivejšími aspektami nášho prostredia. Ako prirodzený dezinfekčný prostriedok pre zabezpečenie rovnováhy baktérií, je vysoko účinným pre celú škálu výskytu problematických miest na pokožke, čo predstavuje vynikajúcu voľbu pre optimálnu hygienu a režim ošetrovania pokožky.

Prehlásenie od Hammera, Carsona, Riley v časopise Infect Control 1996: „Výsledky ukazujú, že olej tea tree môže byť užitočným pri odstraňovaní tranzientnej (prechodnej) mikroflóry pokožky a potlačovaní, ale uchovaní, jej bežnej flóry“.

Austrálsky Tea Tree Oil spoločnosti Australian Bodycare C/A Dánsko, bol akceptovaný Európskou Farmakologickou Komisiou /European Pharmacopoeia/ a v súčasnosti je v rámci vydania z r. 2002 zaradený v UK medzi terapeutické látky. Overovaním klinických účinkov vrátane kozmetických prípravkov tohto producenta, sa zaoberali mnohí odborníci vo svete aj na Slovensku. Osvedčili sa mnohým lekárom aj pri liečbe dermatitíd a mnohých iných kožných problémov. Spoločnosť preto na základe týchto skúseností, ale aj ďalších prác a štúdií, neustále vyvíja vysokokvalitný kozmetický rad pre zdravie pokožky s optimálnym obsahom čajovníkového oleja pre dlhodobú každodennú starostlivosť o pokožku rôznych vekových kategórií.

Rad pre pleťovú starostlivosť
Produkty pre zdravie pri pleťovej starostlivosti s jedinečným ABC Tea Tree Oil/ ľudovo čajovníkovým olejom, Tasmánskym ovocím a s ďalšími prírodnými látkami napomáhajú zdravému prekrveniu pleti, eliminujú škvrny, hoja vyrážky, štípance, pľuzgiere, poškodenia spôsobené zápalom, presušením, slnkom, vetrom, baktériami a pod. Pri pravidelnom používaní prirodzene odstraňujú odumreté bunky a prispievajú tak k regenerácii pokožky. Pleť tak získava prirodzene mladistvý vzhľad.

Rad pre zdravie v intímnej hygiene
Produkty pre zdravie pri intímnej starostlivosti s prémiovým ABC Tea Tree Oil/ čajovníkovým olejom a s ďalšími prírodnými látkami prospievajú ženám nielen pri bežnej hygiene a hydratácii intímnych partií. Pôsobia najmä preventívne a poskytujú tiež úľavu pri vaginálnych ťažkostiach ako napríklad podráždenie, svrbenie, suchosť, výtoky, či zápach. Výrazne eliminujú nežiaduce baktérie, prípadne plesne, ktoré bez správnej prirodzenej hygieny môžu spôsobiť ďalšie problémy. ABC produkty z intímneho radu, pri pravidelnom používaní, prirodzene obnovujú poškodenú vonkajšiu aj vaginálnu flóru slizníc a zároveň hydratujú pri prejavoch suchosti aj intímneho diskomfortu.

Rad pre telovú starostlivosť
Produkty pre zdravie pri telovej starostlivosti s prírodným ABC Tea Tree Oil/ austrálskym čajovníkovým olejom a s ďalšími prírodnými látkami napomáhajú zdravému prekrveniu pokožky, eliminujú škvrny, svrbenie a poškodenia spôsobené presušením, slnkom, mrazom, odevom, obuvou, baktériami a iné. Pri pravidelnom používaní prirodzene odstraňujú odumreté tkanivo a prispievajú k regenerácií pokožky. Pokožka tak získava pružnosť a prirodzene zdravý a svieži vzhľad.

Rad pre vlasovú starostlivosť
Produkty pre zdravie pri vlasovej starostlivosti s originálnym ABC Tea Tree Oil/ čajovníkovým olejom, Tasmánskym korením a s ďalšími prírodnými zložkami napomáhajú regenerovať pokožku hlavy a hydratovať  vlasy, ktoré sú zanesené od potu, lupín, stylingových prípravkov a tým zlepšiť ich zdravotný stav. Vďaka výnimočným vlastnostiam tohto esenciálneho oleja dokážu uvoľniť póry a podporovať tak zvýšenie prívodu živín smerom k vlasovým folikulom. Pravidelnou aplikáciou ABC vlasových prípravkov sa zlikvidujú nežiaduce mikróby, ktoré bránia rastu vlasov a pokožka hlavy bude chránená pred infekciami. Výsledkom sú lepšie vyživované a chránené korienky vlasov a tým podporený ich zdravý rast.

Rad pre starostlivosť o nohy
Produkty pre zdravie pri starostlivosti o nohy s hojivým ABC Tea Tree Oil/ čajovníkovým olejom a s ďalšími prírodnými látkami poskytuje jednoduché prírodné riešenie pre všetky chodidlá, najmä pre suchú alebo zaparenú pokožku chodidiel  a problémy okolia prstov, aj nechtov. Napomáhajú v boji proti baktériam, ktoré spôsobujú nepríjemný zápach, eliminujú problémy s vlhkou a zaparenou, ale aj s tvrdou a suchou pokožkou, s prasklinami na pätách, zápalmi, plesňami, kurími okami a pod. V priebehu dňa sú nohy vystavené mnohým negatívnym faktorom a preto je dôležité sa o nich pravidelne starať. Prevencia a pravidelná starostlivosť  je vďačnosť za zdravé nohy.

Z histórie austrálskeho Tea Tree oleja v buši
Približne pred tisícimi rokmi bol olej Tea Tree po prvýkrát objavený aboriginskími kmeňmi, ktoré pridávali šťavu z lístočkov čajovníka do masiek na tvár. Ich magické bahnové jazierka, popisované ako súčasť tradičného folklóru, boli v skutočnosti jazierkami, do ktorých popadali listy z čajovníka a v ktorých kúpanie prinášalo mnohé pozitívne účinky na zdravie. Západný svet sa po prvýkrát zoznámil s týmito lístkami v roku 1770, keď kapitán Cook pristál v zálive Botany Bay a pripravil svojej posádke čaj z lístkov čajovníka pre podporu ich zdravia. Jeho spoločník, botanik Sir Joseph Banks si kvôli liečivým účinkom vzal na štúdium vzorky týchto lístkov. Neskôr okolo roku 1920 začal austrálsky chemik Dr. Penfold klinický výskum na pacientoch a zdokumentoval prínosy pre zdravie, spojené s olejom Tea Tree. Niekdajšie skúsenosti s olejom Tea Tree sú dnes využívané v prvotriednych výrobkoch zn. Australian Bodycare. Prvotne boli vytvorené na ošetrovanie vlasov a pokožky tela, no a ich účinnosť je už 25 rokov na Slovensku dobre známa odbornej i laickej verejnosti.

Všetky potrebné informácie nájdete tu: https://www.australian-bodycare.sk/eshop/

Súťaž
Súťažte o 2 balíčky skvelých produktov od Australian Bodycare.
Napíšte dole do komentára správnu odpoveď a ste v hre.
Žrebujem 22.7. 2020

Súťažná otázka: Aké korenie obsahujú výrobky z radu pre vlasovú starostlivosť?

93 KOMENTÁRE

  1. Výrobky z radu pre vlasovú starostlivosť obsahujú tasmanske korenie.Rada by som sa stala výherkyňou jedného balíčka pretože jeho použitie je tak univerzálne.Ďakujem vám.???

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.