Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Raj milovníkov whisky: Reštaurácia a múzeum zároveň
Zdielať na

Raj milovníkov whisky: Reštaurácia a múzeum zároveň

Zdroj: Whiskey BM

Svet je nabitý zaujímavými a vzrušujúcimi miestami, a ak ste skutočnými gurmánmi (napríklad nadšencami kvalitnej whisky), katarzia z nových zážitkov a radostí môže byť ešte väčšia. Samozrejme, ak ste v správny čas na správnom mieste.

Predstavte si reštauráciu, ktorá je zároveň múzeom. Alebo múzeum, ktoré funguje ako pub. A teraz si k tomu predstavte, že sa tam všetko točí okolo whisky, takže môžete získať neuveriteľné množstvo vizuálnych a gastronomických podnetov. Dôraz sa ale nekladie len na kvantitu: Whisky Bar & Museum v izraelskom Tel Avive sa nachádza v starodávnom tuneli Templer, kde v 19. storočí fungovala miestna vinná pivnica a donedávna bola jednou zo základní izraelskej spravodajskej služby.

Vo whisky múzeu si môžete vybrať z viac ako tisíc nápojových špecialít, od klasických škótskych až po indické či z Hongkongu. Je to obrovské dobrodružstvo z cestovania v priestore a čase, spojené s gastronomickým zážitkom vynikajúcej kuchyne a whisky show. Radi by sme tam strávili nejaký čas, ale bolo by to perfektné miesto aj ako posledné útočisko v prípade globálnej katastrofy. Radšej by sme strávili svoje posledné dni tam ako v nejakom temnom protiatómovom kryte.

Súvisiace články