Zo Slovenska Cestovanie

Medzištátna doprava s Maďarskom sa obnovuje od pondelka

Obnovenie dopravy medzi Slovenskom a Maďarskom povedie na trase pohraničná priechodová stanica (PPS) Štúrovo - Szob.

Ilustračný obrázok k článku Medzištátna doprava s Maďarskom sa obnovuje od pondelka
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Po obnovení dopravy s Českom, Rakúskom a Poľskom sa od pondelka (13. 7.) obnovuje aj medzištátna diaľková doprava s Maďarskom. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

Obnovenie dopravy medzi Slovenskom a Maďarskom povedie na trase pohraničná priechodová stanica (PPS) Štúrovo – Szob. Pre cestujúcich bude opätovne vypravených osem párov EuroCity (EC) vlakov a jeden nočný pár EuroNight (EN).

V úseku Szob – Nagymaros budú pokračovať rekonštrukčné práce po prírodnom živle. Preto bude na trase jednokoľajná prevádzka určená len pre osobnú dopravu. Nákladná doprava bude využívať odklonové možnosti cez Kománo-Komárom alebo Rusovce-Rajka. Tento stav sa podľa ŽSR predpokladá až do konca augusta.

„V súvislosti s opatreniami, ktorých cieľom bolo zamedziť šíreniu ochorenia COVID-19 a následným uvoľňovaním opatrení, ŽSR v tomto roku menili grafikon verejnej dopravy až jedenásťkrát,“ skonštatoval generálny riaditeľ ŽSR Miloslav Havrila.

Pre potreby verejnosti a zamestnancov železničného sektoru sa vydáva Knižný cestovný poriadok vlakov osobnej dopravy v elektronickej forme, vo formáte PDF, ktorý bude dostupný na webovom sídle ŽSR.

Vývesné cestovné poriadky pre verejnosť na železničných staniciach a zastávkach sa podľa ŽSR nateraz z operatívnych dôvodov opravovať nebudú, respektíve zostávajú označené informačnou výveskou v znení „Platí mimoriadna zmena GVD“, zverejnená na www.zsr.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM