Krv, rabovanie a veľké bitky. Assassin’s Creed Valhalla v oficiálnom gameplay videu ukazuje všetko podstatné

Nenechajte si ujsť

Róbert Herda
Róbert Herda
Ahoj, ako si si už mohol prečítať, volám sa Róbert. Videohrám, knihám a hlavne kinematografii ako médiám, ktoré sú určené na rozprávanie príbehov, sa venujem už nejakú tú dekádu (ak si dobre pamätám, tak vlastne od dôb, čo som začal registrovať okolie). Najmä preto sa snažím všetko, čo z týchto oblastí prichádza skúmať a nezriedka analyzovať. Momentálne pracujem aj na vlastnej tvorbe a popritom sprostredkúvam čitateľom rôzne novinky, dojmy a recenzie z týchto oblastí.

Najčítanejšie za 7 dní

Tentokrát Vikingovia

O tom, že sa ďalší diel populárnej a finančne mimoriadne úspešnej série o ráde zabijakov presunie do obdobia Vikingov, sa špekulovalo už nejakú dobu. Ubisoft rôzne chýri a domnienky nakoniec oficiálne potvrdil, pričom na svojej akcii nazvanej Forward, predstavil Assassin’s Creed Valhalla, no a gameplay ukážka nám prezradila všetko dôležité.

Samotné predstavenie by mnohých možno prekvapilo, avšak ako to býva s modernými správami, všetky unikli na svetlo sveta ešte pred digitálnou ceremóniou. Preto sa na internete začali objavovať prvé gameplay videá už pred niekoľkými dňami.

Tie, pochopiteľne, francúzski Ubisoft aktívne a nekompromisne mazal, takže ste pravdepodobne nemali čas na podrobnú analýzu. Tentokrát je však všetko oficiálne a tým pádom máme k dispozícii videá, ktoré ponúkajú bližší pohľad na gameplay stránku nadchádzajúceho titulu Valhalla.

Gameplay ukážka Assassin’s Creed Valhalla ukazuje brutálne súboje a krásny svet

Nikoho neprekvapí, že prítomný svet Anglicka, do ktorého vplávajú Vikingovia, pôsobí nádherne. Ubisoft už mnohokrát dokázal, že vie hráčom sprostredkovať atmosféru atraktívneho obdobia prostredníctvom do detailu prepracovaných kulís. Valhalla z tohto hľadiska nie je výnimkou.

Stačí sa pozrieť na ľubovoľný záber z traileru a zistíte, že dobová atmosféra na vás doslova dýcha. Krajiny sú rozmanité, niektoré historické lokácie a konštrukcie znalci nepochybne spoznajú, pričom budeme tradične cestovať po súši a i po vode na loďkách.

Tvorcovia sa ale nesnažia vykresliť Vikingov ako neľútostných gaunerov, barbarov a dobyvateľov. Podľa slov jedného z autorov bolo pre celý tým dôležité, aby nepôsobili ako banda surovcov, ktorých jediným cieľom je vraždiť, znásilňovať a mučiť, čo bude príbeh prízvukovať. Samotné dianie opätovne obsahuje ľahké prvky moderných RPG hier, čiže očakávajte príležitostné rozhodovanie sa a menšie vetvenie dialógov.

assassin's-creed-valhalla
Zdroj: ign.com

Cieľom vpádu Vikingov do Británie je vybudovanie nového domova pre početný ľud. To sa, samozrejme, domácim Angličanom páčiť nebude, čiže sa môžeme pripraviť na násilné krviprelievanie. Ako hráči sa máme dočkať obrovských bitiek, vojnových stretov a krutého dobývania.

Súboje pripomínajú predošlé Origins, prípadne neskoršie Odyssey, akurát sú omnoho brútalnejšie a surovšie, čo podtrháva fakt, že sú Vikingovia naozaj silní a v prípade nutnosti neľútostní bojovníci. K dispozícii je taktiež množstvo zbraní, ktoré sa dajú rôznymi spôsobmi kombinovať.

Ak chcete, pokojne sa do bojov pustite s kladivom a mečom v rukách. Alebo využite dve sekery, či smrtiacu kombináciu dvoch štítov. Nechýba ani luk, ktorým, okrem iného, zapaľujete okolité budovy (a v prípade núdze aj protivníkov).

Assassin's Creed Valhalla gameplay ukážka
Zdroj: gamerant.com

Už túto jeseň…

Autori sa pýšia najväčším počtom rôznorodých protivníkov spomedzi všetkých hier z tejto série. Pri každej frakcii si budeme musieť zvoliť odlišný postup, nakoľko nemožno pristupovať ku všetkým rovnako. A i samotní oponenti z rôznych skupín majú svoje vlastné taktiky a prostriedky k eliminácii Vikingov.

Nakoniec vývojári prezradili, že zasa raz pridávajú do hry tematickú mytológiu. To znamená, že sa postavíme proti mohutným beštiám a zvedieme s nimi ťažký boj. Súčasne to predznamenáva prítomnosť fantasy prvkov, ktoré mali zastúpenie i v dvoch kvalitných predchodcoch.

Je snáď úplne zrejmé, že o žiadnu revolúciu nepôjde. Ubisoft však s najväčšou pravdepodobnosťou naservíruje solídne akčné RPG, ktoré prinesie zaujímavé prostredie, zábavné jadro hrateľnosti a dych berúcu audiovizuálnu stránku.

Výsledný ortieľ budeme môcť vysloviť už 17. novembra 2020, kedy Valhalla vychádza na PlayStation 4, Xbox One a PC, pričom neskôr budú vydané i next-gen verzie. Dovtedy sa nepochybne dočkáme ďalších prezentácií, o ktorých vás priebežne informujeme.

Ako na vás zapôsobila gameplay ukážka Assassin’s Creed Valhalla? Dajte nám vedieť v dostupných komentároch. 

Zdroj: youtube.com

Mohlo by sa ti páčiť

Pridaj komentár

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -