Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bol hladný a preto sa rozhodol lúpiť. Muž, ktorý prepadol s tĺčikom na mäso predajňu, sa postavil pred súd
Zdielať na

Bol hladný a preto sa rozhodol lúpiť. Muž, ktorý prepadol s tĺčikom na mäso predajňu, sa postavil pred súd

TRENČÍN / Bol hladný a preto sa rozhodol lúpiť. Takýto dôvod svojho konania uviedol mladý muž, ktorý koncom februára prepadol predajňu rýchleho občerstvenia v Partizánskom. Dnu vošiel s kuklou na hlave, na majiteľa vytiahol nôž a tĺčik na mäso mal v rukáve. V dychu mu namerali viac ako dve promile alkoholu.

21-ročný Radovan chcel začať v Partizánskom nový život. Pár dní potom, ako sa sem presťahoval, ale prepadol predajňu rýchleho občerstvenia.

"Mne išlo o jedlo, mňa to mrzí, keby to išlo, tak to odčiním," povedal obžalovaný."Môj klient sa od začiatku priznával k spáchaniu skutku," dodal jeho obhajca."Zaklopal na dvere, otvoril mu majiteľ prevádzky, obžalovaný vošiel dnu, pričom mal na hlave natiahnutú kuklu a v ruke držal kuchynský nôž , ktorým zaútočil na majiteľa prevádzky," opísal situáciu hovorca krajského súdu Roman Tarabus. "Pričom ním namieril na krk a rameno poškodeného," dodal sudca.

Majiteľ prevádzky ho spolu so zamestnancom spacifikoval. V rukáve mal ukrytý tĺčik na mäso. "Ja som ho chcel iba vyplašiť, ja som mu dal 5 cm nôž od krku tupou stranou, aby som mu neublížil," obhajoval sa obžalovaný Peter."Žiaľ ako v mnohých prípadoch bol spúšťač alkohol," skonštatoval obhajca obžalovaného.

Podmienečný odklad a probačný dohľad neprešiel

Hrozilo mu 7 až 12 rokov. Okresný súd v Partizánskom mu vymeral 56 mesiacov. Spokojný nebol a preto sa odvolal. "Podmienečný odklad trestu s probačným dohľadom, ktorý by mohol byť účinný," uviedol obhajca. Toto bola jeho predstava o tom, ako by mal rozhodnúť senát krajského súdu v Trenčíne. Verdikt ho ale nepotešil. "Krajský súd dospel k záveru, že odvolanie obžalovaného nie je dôvodné," skonštatoval predseda senátu.

Ten zdôraznil najmä to, že obžalovaný počas útoku mieril s nožom poškodenému na krk."Nebyť duchaprítomnosti poškodeného mohlo to dopadnúť úplne inak," uzavrel predseda senátu.

Milostný trojuholník skončil vraždou. Viac v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy