Denník N

Pohoda 2020 bola iba online. Ak to pôjde, na budúci rok spravíme dve verzie, tvrdí Michal Kaščák

Festivalový areál, verzia 2020. Foto N - Vladimír Šimíček
Festivalový areál, verzia 2020. Foto N – Vladimír Šimíček

Čo sa deje v zákulisí, zostáva v zákulisí. Mikinu s týmto nápisom v angličtine mal na sebe bezpečnostný expert Martin Královič cez víkend na trenčianskom letisku. Keby sme sa toho držali, nebolo by príliš o čom písať, pretože tento rok mal festival Pohoda špeciálnu verziu, ktorú osobne mohli zažiť len štyria diváci. Všetci ostatní museli zostať doma a sledovať live stream.

Boli sme sa pozrieť, ako sa náš najväčší festival vyrovnal s koronakrízou, ktorá momentálne umožňuje organizovať hromadné akcie len pre tisíc ľudí. Videli sme tri dni s úplne odlišnou atmosférou. Niečo, čo sa nedá zopakovať.

Letný tábor s internetovou televíziou

„Samozrejme, že som mal pochybnosti, či to bude mať celé zmysel. Nevedel som, či to dokážeme urobiť inak, ako boli tisícky hodín live streamov počas karantény. Ale keď nám začali chodiť prvé videá od zahraničných umelcov a na letisku sa začali prvé koncerty, prekonalo to moje očakávania,“ hovorí Michal Kaščák.

Na to, že je nedeľa krátko po festivale, je bez zvyčajnej únavy a oproti bežným ročníkom Pohody stihol vidieť aj veľkú časť koncertov. „Ale rovnako ako väčšina divákov, len

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Festival Pohoda

Kultúra

Teraz najčítanejšie