Presunúť na hlavný obsah

Tieto tri veci na mužovi nikdy nemeňte: Dosiahli by ste jediné, že si za vás veľmi rýchlo nájde náhradu

Partnerské vzťahy

Čo robiť vo vzťahu, keď prvotná eufória pominie a vy zistíte, že váš ”pán Božský” v skutočnosti až taký božský nie je? Pár vecí by ste na ňom aj napriek tomu, rozhodne meniť nemali. Aj keď vás to bude lákať.

V každom prípade hlavne nepanikárte. Je to úplne normálne. ”Fáza zamilovanosti trvá približne 9 mesiacov. Zhruba po tomto čase si začíname všímať na partnerovi aj jeho menej pozitívne vlastnosti,” vysvetľuje klinický psychológ Mgr. Martin Miler. Aj keď práve v danom momente máte tendencie pokúšať sa svojho milovaného meniť, podľa vlastných predstáv, rozhodne to nerobte.

Čítajte tiež: Jedálniček od trénera, ako schudnúť do leta 5 kíl a nepribrať ich späť: Najväčší rozdiel uvidíte hneď na bruchu!

Tieto tri veci na mužovi nikdy nemeňte:

1. Osobnosť a štýl

Keď ste sa spoznali, smiali ste sa na jeho vtipoch, aj keď sa vám nezdali vtipné? Obdivovali ste jeho štýl obliekania napriek tomu, že ste si v duchu hovorili, že príde čas, kedy mu kompletne zmeníte šatník? Tak a teraz sa nadýchnite a rýchlo na to zabudnite.

”Muž by v tomto prípade mohol nadobudnúť pocit, že ste vždy milovali len predstavu o ňom, no nie jeho samého,” dodáva Mgr. Martin Miler, klinický psychológ. A práve toto je často začiatok konca. 

2. Špeciálna kategória kamaráti

Alfou a omegou toho, aby bol váš vťah ideálny je, že budete rešpektovať jeho kamarátov. Hoci sa vám to môže zdať absurdné, práve na tomto stroskotá viac ako polovica vzťahov. Pre mužov sú priateľstvá špeciálnou kategóriou.

Na svojich kamarátoch si zakladajú a nedajú na nich dopustiť. Takže, ak budete najbližšie komentovať jeho vo vašich očiach neschopného najlepšieho kamoša, zakusnite si radšej do jazyka. 

Neprehliadnite: 40 faktov o chudnutí, ktoré by ste mali vedieť: Počas 23 hodín spálite viac kalórií, ako za 1 hodinu cvičenia

3. Záľuby a voľný čas

Nepáči sa vám, že si chce ísť večer po práci zahrať futbal, skočiť do fitka, či na pivo s kamarátmi? Hoci ste to na začiatku tolerovali, zrazu sa vám zdá, že by mal viac času venovať vám.

Najhoršie, čo však môžete urobiť je brániť mužovi robiť to, čo má rád. Musíte si uvedomiť, že každý z vás potrebuje aj čas pre seba.