Používatelia iPhone telefónov s verziou iOS 13.5.1 hlásia závažný problém. Patríte medzi nich aj Vy?

Problémom majú byť aplikácie bežiace na pozadí smartfónu

iPhone Apple
Zdroj: flickr.com

iPhone zariadenia vo všeobecnosti patria medzi smartfóny so skvele optimalizovaným operačným systémom, ktorý je plynulý, rýchly a prehľadný. Nie však vždy, všetko funguje tak ako má. Portál macrumors.com poukazuje na softvérovú chybu smartfónov iPhone, ktoré bežia na operačnom systéme iOS 13.5.1.

Problémy s batériou sú na dennom poriadku

Portál píše, že stovky používateľov iPhone zariadení hlásia problémy s batériou, ktorá sa neúmerne rýchlo vybíja. V niektorých prípadoch zariadenia dokonca vydržia pracovať len niekoľko hodín zo dňa. Za týmto problémom majú stať aplikácie bežiace na pozadí smartfónu, ktoré neúmerne spotrebovávajú batériu zariadenia.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Pred niekoľkými dňami som si kúpil nový iPhone 11 a moja batéria stráca na kapacite veľmi rýchlo. Problémom je aplikácia Music App, ktorú som dokonca ešte nepoužil, pričom beží na pozadí viac ako 18 hodín,  spotrebovala 95% mojej batérie. Zároveň sa mi môj telefón z toho prehrieva. Mám obavy, že to zabije moju batériu v novom telefóne.“ píše jeden z majiteľov nového iPhone telefónu.

S obdobným problémom, ktorý popísal jeden z majiteľov iPhone 11 zariadenia, sa pritom stretáva viacero používateľov.

Apple Music beziaci na pozadi_problem s bateriou
Zdroj: macrumors.com

Portál ďalej píše, že s týmto problémom sa stretávajú používatelia smartfónov bežiacich s iOS vo verzii 13.5.1. Macrumors ďalej dodáva, že niektorým používateľom sa problém podarilo vyriešiť pomocou prinútenia zastavenia fungovania aplikácie, reštartovaním zariadenia a jej odstránením a následným nainštalovaním. V prípade, ak by toto riešenie nefungovalo, tak má údajne pomôcť spravenie továrenského reštartovania zariadenia.

Zároveň treba dodať, že problém s neúmernou spotrebou batérie by mal byť vyriešený nadchádzajúcou aktualizáciou softwaru, ktorá by mala prísť v priebehu budúceho týždňa.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre