Oficiálna informácia koncernu sa obmedzuje na konštatovanie, že Bernhard Maier odchádza z pozície generálneho riaditeľa automobilky Škoda Auto, kde nastúpil v novembri 2015. Dôvody jeho odchodu koncern nijako nekomentuje, nespomína ani bežnú rotáciu vo vedení jednotlivých značiek. Isté je len to, že Maier odchádza v čase, keď najvyšší šéf koncernu VW Herbert Diess, vyhlásil program výrazného šetrenia a reštrukturalizácie, v rámci ktorého má každá automobilka prehodnotiť modelovú ponuku a navrhnúť ďalšie cesty zefektívnenia výroby a rastu profitu.

Nemecké odbory sa pritom už nechali počuť, že k žiadnemu ďalšiemu šetreniu dochádzať vôbec nemusí, stačí ak bude celý koncern pokračovať v stratégii šetrenia odštartovanej ešte v roku 2016. Podľa agentúry Reuters vyvoláva otázniky okolo odchodu Bernharda Maiera aj fakt, že bol to práve on, kto z titulu svojej pozície presadzoval pozíciu Škody výraznejšie, než bolo najvyššiemu vedeniu celého koncernu milé. Či ide len o špekulácie alebo fakt, nie je jasné, pravdou však je, že práve za pôsobenia tohto muža vo vedení Škoda Auto automobilka veľmi výrazne napredovala a ešte viac si upevnila pozíciu v rámci koncernových značiek.

Klasické poďakovanie

Bernhard Maier je jedným z najskúsenejších manažérov v koncerne VW. Vo funkcii predsedu predstavenstva spoločnosti Škoda Auto výrazne prispel k ďalšiemu vyprofilovaniu značky. Obdobie jeho pôsobenia v spoločnosti Škoda Auto patrí medzi tie najúspešnejšie v celej jej 125-ročnej histórii. Za to, aj za takmer dve desiatky mimoriadne úspešných rokov, najskôr v spoločnosti Porsche a potom aj v Škoda Auto Bernhardovi Maierovi ďakujem,“ uviedol vo svojom oficiálnom vyjadrení najvyšší šéf koncernu VW, Herbert Diess.

zdroj: Reuters, Škoda Auto