Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Štúrovo zrekonštruovalo úsek cesty v blízkosti autobusovej stanice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Počas rekonštrukcie bola odstránená časť oplotenia autobusovej zastávky.

Štúrovo 12. júla (TASR) - Mesto Štúrovo ukončilo rekonštrukciu úseku cesty v blízkosti autobusovej stanice. Križovatka Hasičská – Pri záhradách patrí medzi najfrekventovanejšie križovatky v meste, jej rekonštrukcia si vyžiadala 90.000 eur. Mesto ju financovalo zo svojho rozpočtu. „Hlavne počas letných mesiacov po nej denne prechádzajú v oboch smeroch stovky áut a tisícky chodcov. Prvoradým cieľom prestavby bolo zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky,“ skonštatoval primátor Štúrova Eugen Szabó.

Počas rekonštrukcie bola odstránená časť oplotenia autobusovej zastávky, rozšírila sa úzka cesta a vytvorilo sa parkovisko pre taxíky. Na jednej strane cesty bol vybudovaný chodník a cyklocesta, ktorá sa napojila na existujúcu cyklotrasu. Počas obnovy križovatky bol premiestnený chodník a v záujme bezpečnosti chodcov osadené ochranné zábradlie. V križovatke pribudlo nové verejné osvetlenie.

Podľa primátora je cesta spájajúca Hasičskú ulicu s križovatkou pred Vadašom a Nánanskou cestou pomerne dlhou komunikáciou, ktorá je vo veľmi zlom stave. Kompletná rekonštrukcia by si vyžiadala niekoľko stotisíc eur, preto ju mesto plánuje robiť po etapách. Opravu ďalších úsekov cesty chce radnica riešiť v spolupráci s termálnym kúpaliskom Vadaš, s prihliadnutím na jeho možnosti.