Real si ide za ligovým titulom, Barcelona to nechce ešte vzdať

NETKY.SK • 6 Júl 2020, 10:38 • 2 min
Real si ide za ligovým titulom, Barcelona to nechce ešte vzdať

MADRID - Sedem víťazstiev za sebou katapultovalo futbalistov Realu Madrid na čelo ligovej tabuľky a vložilo boj o španielsky titul do ich rúk. Pred FC Barcelona vedú o štyri body a majú aj lepšiu bilanciu vzájomných zápasov.

slovakia

left justify in out

Najtesnejšie víťazstvo

Líder ich ofenzívy je netradične obranca. Stopér a kapitán Realu Madrid Sergio Ramos strelil po reštarte La Ligy päť gólov a zabezpečil aj nedeľný triumf v 34. kole na ihrisku Athletica Bilbao 1:0.

 

 

Tímový hráč 

Tridsaťštyriročný stopér premenil jedenástku už v druhom zápase za sebou a v oboch prípadoch zaistil pre "biely balet" tri body. Práve dôležité body v boji o titul si na svojich zásahoch cení najviac. "Osobné štatistiky sú vedľajšie, chcem len pomôcť tímu a vyhrať ligový titul. Ak by som chcel zbierať individuálne pocty, dal by som sa na tenis. Vo futbale sú najdôležitejšie kolektívne víťazstvá," povedal Ramos, ktorý potrestal v 73. minúte faul na Marcela.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sergio Ramos (@sergioramos),

 

Rozhodla opäť penalta

Nedovolený zákrok určil až VAR a neprajníci poukázali na ďalší duel, ktorý vyhral Real "vďaka" jedenástke. "Už ma to začína unavovať. Každý týždeň je to o tom istom, ale my nevíťazíme kvôli rozhodcom. Tí odpískajú penaltu, pretože súper fauloval. Víťazíme na trávniku, to si musí každý uvedomiť a rešpektovať hráčov i náš klub," uviedol pre web Realu tréner Zinedine Zidane.

 

img

 

Proti Alaves bez kapitána 

Real najbližšie doma privíta pätnásty Alaves, no Zidane sa musí zaobísť bez Ramosa, ktorý videl v nadstavenom čase zápasu v Bilbau žltú kartu a čaká ho stopka. Ligová forma dáva Madridčanom dôvod na optimizmus, no podľa Zidanea ešte nie je ani zďaleka rozhodnuté a o titul sa bude bojovať až do konca sezóny.

 

img

 

"Rozhodne sa v záverečnom kole, my sa musíme sústrediť na každý zápas, ktorý nás čaká. V tejto chvíli si môžeme gratulovať, pretože sme uspeli siedmykrát za sebou, ale na oslavy je priskoro," uviedol tréner Realu.

 

Ešte nie je rozhodnuté

Súboj o titul nevzdáva Barcelona, po dvoch remízach v nedeľu naplno zabodovala vo Villarreale, kde sa radovala z presvedčivého triumfu 4:1. Na vlastný gól Paua Francisca Torresa síce odpovedal domáci Gerard Moreno, no Luis Suarez a Antoine Griezmann ešte do polčasu rozhodli o víťazstve hostí.

 

 

Barcu čaká mestské derby

"Celý tím hral výborne a užil si zápas. Takýmto spôsobom musíme pokračovať," povedal podľa prezident "blaugranas" Josep Bartomeu. FCB v ďalšom kole čaká mestské derby s Espanyolom a odhodlanie zdramatizovať záver ročníka tlmočil za mužstvo obranca Gerard Pique: "Sme Barcelona a sme povinní bojovať za akýchkoľvek okolností až do konca."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies