Denník N

Čo ste v live streame vidieť nemohli. Fotogaléria zo zákulisia festivalu Pohoda in the Air

Koncerty sa počas live streamu dali fotografovať len z diaľky. Dorota Nvotová a Milan Lasica hrali na betónovej dráhe letiska, ale takto to vyzerá, ako keby nakrúcali videoklip na lúke.

Dorota Nvotová: „Poďte sa pozrieť, mám nové auto a v ňom vlastnú šatňu.“

Počas Pohoda in the Air sa nehralo na klasických pódiách, ale v rôznych priestoroch trenčianskeho letiska. András Cséfalvay a jeho performancia vo veži.

Piatok bol najslnečnejší deň a atmosférou najviac pripomínal klasickú Pohodu

Že žijeme dobu pandémie, pripomenuli aj brigádnici na vstupe pri akreditáciách

Radoslav Piovarči predviedol Kilometrový tanec na prázdnej letiskovej dráhe

Hra s priestorom aj s názvami. Skupina Veľká potreba koncertovala pri búdke Toi Toi.

Jediný divák, ktorý mohol zažiť tento festival osobne, bol Marek z Dolného Kubína. Lístok vyhral v internetovom žrebovaní vo forme zoskoku padákom do priestorov, kde obvykle na Pohode stojí stanové mestečko.

V doskočisku ho čakala priateľka Nikol, ktorá mu lístok vyhrala. Na Pohode ešte neboli, ale zapáčila sa im aj vo verzii „in the Air“ a na budúci rok chcú prísť.

Mnohé slovenské kapely si dali špeciálne záležať na vizuále svojich vystúpení. Billy Barman si priniesli LED stenu aj so stromom, ktorý zdobí obal ich nového albumu.

Šéf festivalu Michal Kaščák tento rok oživil svoju skupinu Neuropa. Pre svoj koncert využili umelecké dielo Pocta Naumanovi alias Hľadisko od Ilony Németh. Na jednej strane stála dychová sekcia, oproti nej ostatní muzikanti.

Všetci účinkujúci dostali priestor na polhodinové sety a miesta, na ktoré sa bežne diváci nedostanú. Nina Pixel zahrala na starom mobilnom radare.

V sobotu festival aj napriek zlému počasiu navštívila prezidentka Zuzana Čaputová. „Rada som prijala pozvanie, mám rada Pohodu,“ povedala.

Áno, je to on. Piatkový program festivalu zavŕšil známy televízny Hesso Jašterák so svojím veštením z pexesa pre divákov Pohoda in the Air.

V areáli trenčianskeho letiska tento rok stáli len dve festivalové stavby. Garáž a toto hľadisko, ktoré je umeleckou inštaláciou Ilony Németh.

Simultánka šachového veľmajstra Jána Markoša vo veži (letiskovej) s vežou (živou figúrkou), ktorá mu kládla etické dilemy. Tie sú témou jeho pripravovanej knihy.

Mokrý variant – väčšinu soboty pršalo a koncert Komorného orchestra mesta Trenčín so skupinou Vrbovskí víťazi sa presunul z námestia do letiskového hangáru.

Medzi lietadlami si zahrala aj slovensko-maďarská skupina Drť, čo je projekt skladateľa a saxofonistu Miroslava Tótha, v ktorom spieva Michal Kaščák

Vizuálne vyjadrený rozdiel medzi festivalmi Pohoda a Pohoda in the Air – ten prvý by sme v jednom zábere neodfotografovali

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Festival Pohoda

Kultúra

Teraz najčítanejšie