Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Smotanový koláčik s broskyňami fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 11. júla 2020
Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept)
Foto: luwinka

Ľahučký a chutný koláčik. Všetko sa zmieša dokopy, ovocie na vrch a je to. Naozaj je vhodný aj pre začiatočníkov. Piekla Zobraziť celý popisĽahučký a chutný koláčik. Všetko sa zmieša dokopy, ovocie na vrch a je to. Naozaj je vhodný aj pre začiatočníkov. Piekla som ho vo forme s priemerom 22 cm.

12
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

130 g
3 ks
250 g
200 ml (30 %)
1 bal.
Ovocie:
1 konzerva
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Práškový cukor vymiešame s celými vajciami do peny. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječného základu.

  2. 2

    Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie.

    Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A poriadne všetko vyšľaháme na hladké cesto.

    Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto. Broskyne pokrájame na kúsky a poukladáme ich na vrch cesta.

    Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečený koláčik necháme vychladnúť.

    Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychládnutý ho posypeme po vrchu práškovým cukrom.

    Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokrájame na kúsky.

    Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    :-)

    Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luwinka
@marienka44 (12.7.2020 15:03)

Je to forma na pečenie, kúpila som ju v domácich potrebách. Ešte som neskúšala vybrať z nej koláčik, takže som len pokrajala vo forme. Ale niekedy to vyskúšam vybrať z formy, myslím že by to išlo, keď sa dobre vymasti tukom a vysype múkou, alebo potom dať papier na pečenie a tak vybrať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia