II. liga – Dubničanom napršalo šťastie – triumf v súťaži i baráž o FL

Sobota, 11.7.2020 18:00 | Posledná aktualizácia 11.7.2020 18:18

DUBNICA NAD VÁHOM (SFZ) – FK Dubnica nad Váhom – víťaz II. ligy v sezóne 2019/20 a držiteľ barážovej miestenky o postup do Fortuna ligy. Dubničania mohli v sobotu oslavovať po výhre 4:1 nad Banskou Bystricou.

Oba tímy bojovali v záverečnom 5. kole Skupiny o postup do Fortuna ligy o baráž, Banskobystričanom mala na postup do baráže postačovať remíza, domáci Dubničania museli vyhrať. S tlakom sa lepšie vysporiadali domáci. Dubničania sa o fortunaligovú miestenku pobijú v dvojzápase v utorok a piatok s posledným tímom najvyššej súťaže – FC Nitra.

Dubnica i Dukla od úvodu stretnutia ukázali, že chcú hrať útočný a atraktívny futbal. Hráčom neprekážal ani dážď či mokrý terén a tímy si postupne vytvárali šance. V 23. min pri finálnej fáze útoku Dubnice zahral pri obrannom zákroku v šestnástke rukou Savič a rozhodca Kružliak nariadil pokutový kop. Zahrať sa ho odhodlal Štefánek, ten loptu poslal k pravej žrdi a hoci brankár Dukly Nôta smer strely vystihol, tá skončila v sieti.

Banskobystričania sa následne otriasli a do dvoch dobrých šancí sa dostali Starší a následne aj Migaľa. V oboch prípadoch sa zaskvel domáci gólman Digaňa.

V 45. min sa štadiónom  prehnala gólová radosť druhý raz. Po najkrajšej akcii stretnuia, keď Čurik z pravej strany našiel centrom Kuzmu, ktorý hlavou stanovil polčasový výsledok na 2:0.

Do druhého polčasu nastupovali Banskobystričania s úmyslom zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia. Pri svojich útočných akciách však narážali na pevnú dubnickú obranu a spoľahlivého brankára Digaňu. To čo sa nepodarilo Dukle, vyšlo v 56. min domácim. Tí založili rýchly protiútok na pravej strane, loptu doviezli jej hráči až do veľkého vápna a Čurik zakončil akciu presnou strelou – 3:0.

Banskobystričania, ktorí si uvedomovali nepriaznivý stav, vsadili všetko do útoku, dostávali sa do vyložených gólových pozícií, ale vo finálnej fáze nemali gólové šťastie. V 84. min rozveselil dubnických priaznivcov Janco. K nemu sa dostala lopta po chybe banskobystrickej obrany a zoči-voči Nôtovi nezaváhal – 4:0. Čestného úspechu sa dočkali aj hostia, keď sa v 90. min postaral o kozmetickú úpravu výsledku postaral Dolný – 4:1.

Po záverečnom hvizde bol na programe slávnostný ceremoniál. Víťazovi II. ligy – FK Dubnica nad Váhom odovzdali pohár a medaily predseda Komisie pre riadenie II. ligy Miroslav Richtárik a člen výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu Tomáš Medveď.

FK DUBNICA NAD VÁHOM – MFK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA 4:1 (2:0)
Góly: 23. Štefánek (z 11 m), 45. Kuzma, 56. Čurík – 90. Dolný
ŽK: Pleva, Vaculík, Bilovský, Kuzma, Švec – Tóth, Nosko, Vajda, Migaľa, Dolný
Rozhodoval: Kružliak, 2050 divákov
Dubnica: Digaňa – Švec, Václav, Štefánek, Pleva (60. Bilovský), Čurik, Kuzma, Dávidík (78. Janco), Jakúbek, Janček (82. Levai), Vaculík. Tréner: Peter Jakuš
Banská Bystrica: Nôta – Nosko, Tóth (60. Dolný), Starší, Laksik (60. Vaščák), Kupčík (46. Vujoševič), Polievka, Prikryl, Migaľa, Savič (46. Vajda), Willwéber. Tréner: Stanislav Varga

Hlasy po zápase
Peter Jakuš (tréner Dubnice):
„Chalani podali fantastický výkon a výsledok hovorí za všetko, 4:1 je zaslúžené víťazstvo a zaslúžene sme skončili na prvom mieste. Od prvej minúty sme vedeli, čo chceme hrať a šli sme si za tým. Teraz urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do Fortuna ligy. Musíme zregenerovať, chlapcom zakážem šampanské (úsmev) a pôjdu do ľadu.“

Peter Švec (prezident FK Dubnica): „Nebudem teraz hodnotiť postup do baráže, nateraz sme radi, že sme vyhrali II. ligu. Po zimnej prestávke sme boli na špici s Banskou Bystricou a logika i chuť hovorili, žeby sme o triumf mohli hrať až do konca. Nové pravidlá po koronapauze rozdali karty, v nadstavbe sme ani raz neprehrali a to sa nám podarilo aj po dobrom výkone proti Banskej Bystrici. Chválim Duklu, že neprišla hrať na remízu a hrala otvorenú partiu. Športový ,pán boh‘ nám pomohol streliť gól na 2:0, ktorý bol podľa mňa zlomový. Oslavy nateraz nebudú žiadne, dáme si spoločnú večeru a sústredíme sa na najbližší tréning a zápasy v baráži.“

Program baráže

14. júla o 17.00 h MFK Dubnica nad Vánom – FC Nitra
17. júla o 20.00 h FC Nitra – MFK Dubnica nad Váhom

Značky