Ešte by som sa vrátil jednej diskusii, a očakávam odpoveď.

Sekta je v podstate všetko okrem rim kat cirkvi. To vieš? Písal som ti už dávnejšie ohľadom tejto tematiky ale asi si nereflektoval. Nechcem sa dotknúť tvojho kresťanského učenia, inokatolíckeho, ale naozaj je to pravda. poviem ti prečo. 

Poznám jednu protestantskú skupinu, oni sa tak nazývajú, ktorý očakávajú skorý príchod Pána. Nie sú to jehovisti, to je jedno. Oni hovoria, že ich učenie je založené čisto na písme svätom, čo sa dá celkom ľahko vyvrátiť, a teda v opačnom garde dokázať, že to tak nie je. 

Pravda pripúšťam, že ten, kto sa chce bližšie primknúť ku ježišovi Kristovi, ten celkom isto má dvere do neba ku nemu otvorené. Som presvedčený, že v nebi sú aj príslušníci siekt, ktorí podľa svojho svedomia vyznali Boha, aj keď iným spôsobom, ako mi to možno káže písmo sväté.

 Čo mi ale vadí je to, že nonstop sekty narážajú na katolícku cirkev, na hierarchiu kňazstva, ktorý sa začína diakonátom, pokračuje kňazstvom, a vrcholí v biskupskej službe, pretože jedine biskup má plnosť kňazskej moci, čo znamená, že jedine biskup je cirkevno právne schopný vysvätiť muža (jedine muža, nie teda ženu) na kňaza. 

Túto moc nevlastní nijaká iná cirkev, navyše na svätenie biskupa je potrebný pápežský mandát, teda akési dovolenie, aj keď teoreticky sa môže svätiť aj bez neho, robilo sa to za obdobie neslobody v cirkvi, ktoré trvalo do osemdesiateho deviateho, ako to všetci dobre poznáme, a možno nie, a práve preto som to napísal. Čo je nebezpečné u siekt je to, že každý si myslí, že sú si rovní, a ale oni sú si rovnejší. 

Že všetci hovoria naokolo klamstvo, ale len jedine oni majú patent na pravdu. ako keď som zhliadol naozaj s bolesťou, ako sa pastor protestantskej cirkvi vysmieval z Eucharistie, ktorú ja ako kresťan katolík mám vo veľkej úcte, pretože je to sviatosť mojej cirkvi, ktorá sa definuje ako viditeľný znak cirkvi. To čo Ježiš priamo ustanovil. ja ako kresťan katolík sekty neodsudzujem, pretože viem, že všetci sme kamsi nasmerovaní. Len jedny sú viac, druhí menej odklonení. Vieš, môže ti to pripadať niečo ako GPS navigácia v úplne neznámom teréne. Pokiaľ máš stiahnuté neaktualizované mapy, celkom ľahko ťa popletú. Napokon ťa môže napríklad doviesť do cieľa, to nepopieram, ale napríklad z opačnej strany. vo veľkomestách je pre taxikárov taký zlozvyk, že keď natrafia vyslovene na neznámeho človeka, ktorý sa pýta teda z bodu A do bodu B jeho taxíkom, netušiac, že ten cieľ, ktorý si oni stanovili, kde chcú prejsť, je trebárs dva kilometre od nich, teda asi 20 minút cesty. 

Keďže to ten taxikár vie, s radosťou ich prevedie úplne opačným koncom, kde spraví 20 aj viac kilometrov v nádeji, že im takto aspoň "poukazuje" mesto, a zapýta si väčšiu taxu. V podstate využil ich nepozornosť, ich neznalosť. Neoklamal ich priamo, len vedel, že im ukáže inú cestu, ktorá ich tiež uvedie do cieľa, ale z opačnej strany, ale zaplatia za to príslušnú daň. Čo chcem povedať. Toto isté robia sekty. Oni ťa chcú nahovoriť pod zámienkou rečí o biblii, a zatvoria ťa do svojich osídiel, skade nenájdeš cestu von. Budú ti ukazovať iné cesty, ale vedia dobre, že nemajú pravdu. kto číta písmo sväté je úplne jasné, že oni majú veľmi nízke vedomosti, takmer žiadne. 

Majú možno naštudované niektoré vybrané state, ktoré hovoria dookola, ale nemajú z toho nijaký úžitok. Neprinášajú Božie slovo, oni si chcú všetko len na svoj obraz prispôsobiť. V ktorej cirkvi sa čítajú pasáže o tom, ako Pán poveril Petra apoštola, ktorý má spravovať jeho ovce, a kde ho ustanovuje za hlavu cirkvi. Obáva m sa, že v nijakej cirkvi sa výklad týchto slov nerobí, pretože to je explicitne, teda vyjadrené úplne priamo na katolícku cirkev, ktorá ako jediná pochopila svoje poslanie. hlava cirkvi po Pánovi bol predsa Peter, a nástupca sv. Línus, a ďalej Anakletus, čo je grécke adjektívum slova "bezúhonný" Toto hovorí praxi a história cirkvi. 

Záverom toľkoto. Ale nechcem pravdaže nikoho znepokojiť. Som pevne presvedčený, že tak, ako všetci hľadáme pravdu, ktorou je Ježiš, a všetci túžime po jednote, a nie rozdelení, nám Pán Boh vo večnosti všetko vysvetlí a dá na správnu cestu pekne poporiadku, aby sme ho všetci jednomyseľne chválili bez prestania vo večnosti ako zjednotené jedno stádo pri svätom Pastierovi, ktorým je samozrejme Kristus Pán. Nech sa ti darí. Dúfam, že som ti to mojím príspevkom vysvetlil dostatočne, keby nie, kľudne sa ma opýtaj niektoré otázky, nie je problém, s radosťou by som ich objasnil.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár