Studený front dorazil na Slovensko. Na Orave je už len +12 °C

Ľubomír Franko

Studený vzduch spojený s prechodom studeného vzduchu sa už dostal nad územie Slovenska. Na Orave a Kysuciach klesli teploty už pod +15 °C.

Tropické horúčavy ukončí počas soboty studený front. Ten sa už v týchto chvíľach nachádza na území Slovenska. Citeľné ochladenie pozorujú napríklad na Kysuciach, ale aj na Orave.

Výrazný studený front prináša na viaceré miesta Česka dážď, no tvoria sa aj prehánky a búrky. Prvé búrky vznikli už aj na Slovensku, v Trenčianskom a Žilinskom kraji.

Teplotná mapa o 13:00, zdroj: SHMÚ
Teplotná mapa o 13:00, zdroj: SHMÚ

Studený front prináša najmä výrazné ochladenie. Zatiaľ čo na juhu Slovenska v okrese Veľký Krtíš dosahovali teploty o 13:00 až cez +32 °C (Dolné Plachtince +32,3 °C), na severe bolo v tom istom čase už len okolo +12 °C (Oravská Lesná o 13:00 +12,5 °C).

Kontrast medzi juhom a severom je tak momentálne až okolo 20 °C. Postupne sa výrazne ochladí na Záhorí, a neskôr popoludní na celom západe a severe Slovenska. 

Do rána už pocítime ochladenie na celom Slovensku, s dennými maximami od +16 do +25 °C. 

Očakávané denné maximá v nedeľu, zdroj: Meteologix
Očakávané denné maximá v nedeľu, zdroj: Meteologix
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd