Domov » Žurnál+ » Autor: Bianka Bodnárová

Žurnál+

POMOC! POTÍM SA!

Bianka B. » Blogy / 2020-07-11 07:00:01 /  3 komentáre / 13 lajkov

 

Slniečko nám čoraz viac ukazuje svoju silu ;) Vymeňme preto svoje ružové okuliare za slnečné a pozrime sa pravde do očí - so stúpajúcimi teplotami prirodzene stúpa u mnohých z nás aj intenzita častokrát nepríjemného potenia. Hoci by sme sa ho najradšej zbavili, potenie je pre naše telo absolútne prirodzené, potrebné a dokonca zdravé - je všeobecne známe, že potením sa z tela vyplavujú aj škodlivé látky. Na svedomí ho majú potné žľazy, ktoré týmto spôsobom naše telo ochladzujú a my tak nemusíme pobehovať s vyplazenými jazykmi, ako je tomu napríklad u psíkov :)

Určite sa zhodneme, že ešte nepríjemnejší, ako mokrý fľak na tričku či blúzke je práve zápach, ktorý vzniká reakciou potu s baktériami prirodzene sa vyskytujúcimi na povrchu našej pokožky. Hoci je potenie veľmi individuálnou záležitosťou, závislou od mnohých faktorov, počnúc genetikou, momentálnym emočným stavom či fyzickou záťažou, povedzme si to narovinu - bez ohľadu na to, či sa potíme menej alebo viac, vždy chceme voňať!

V snahe zabrániť poteniu a tiež mokrým fľakom na tričkách, pocitu diskomfortu či typického zápachu preto často siahame po kozmetických prípravkoch ako sú antiperspiranty a deodoranty. Vieš ale, že je medzi týmito výrobkami rozdiel? A to veľký! Jedny bránia poteniu neprirodzeným blokovaním vývodov potných žliaz, druhé, naopak, zamedzujú rozkladu baktérií na pokožke, čím pomáhajú eliminovať tvorbu zápachu.

Ako si mám teda vybrať?

Ak sa v nesmierne širokej ponuke dostupných výrobkov, ktoré ti potenie spríjemnia, ešte stále strácaš, neváhaj sa informovať či požiadať o pomoc! Sme tu pre Teba, aby sme Ti pomohli so správnym výberom deodorantu, ktorý Ti sadne, bude Ti voňať a najmä splní svoj účel.

Výber deodorantu je nesmierne dôležitý, avšak rovnako dôležité sú i iné veci. Vieš napríklad, ako sa správne starať o podpazušie? Možno to znie úsmevne, ale zdravie nášho podpazušia je nesmierne dôležité! Aj keď sa Ti to nezdá, alebo si to bežne neuvedomuješ, naše podpazušie nás môže veľmi nepríjemne potrápiť. Stalo sa ti už napríklad, že Ťa jemná pokožka v podpazuší štípala? Alebo svrbela? Alebo sa zmenila jej farba? :/ Veľmi dúfam, že ak nie, tak to tak aj ostane.

Ako predísť nepríjemným reakciám pokožky v podpazuší?

V prvom rade je potrebné pochopiť, že niektoré veci je lepšie nechať na prírodu. Teraz nemám na mysli len výber prírodných kozmetických výrobkov (i keď aj to je dôležité), ale aj skutočnosť, že potiť sa skrátka musíme - aspoň teda, ak chceme zostať zdraví. O tom, aké nepríjemné to v realite je, sme už hovorili a mohli by sme hovoriť ešte veeeeeľmi dlho. Skúsme túto skutočnosť však prijať ako nemenný fakt a sústrediť sa radšej na to, ako aj napriek tomu ostať v pohode - psychickej aj fyzickej. Dovoľ nám predstaviť Ti niekoľko tipov pre "príjemné" potenie :)

1. Vhodná voľba oblečenia

Roláky a svetre idú v lete bokom a do popredia sa dostávajú krátke tričká, tielka, blúzky a šatočky. Všímaš si však materiál, z ktorého je Tvoje oblečenie vyrobené? Nedaj sa zlákať letnými výpredajmi, povedz nie polyesteru a stav na 100% bavlnu, ľan či iný prírodný a najmä ľahký a vzdušný materiál, ktorý dovolí Tvojej pokožke dýchať!

2. Pravidelná hygiena

Nie, nechceme naznačiť, že sa neumývaš :) Hygiena je však obzvlášť v lete extrémne dôležitá, aj z dôvodu už spomínaného rozkladu baktérií, pre ktoré predstavuje vlhké prostredie priam raj! Stačí ju zanedbať len na krátku chvíľu a nepríjemný zápal citlivej pokožky Ťa môže sprevádzať niekoľko dní až týždňov :/

3. Citlivá epilácia / holenie

Aj odstraňovanie nežiaducich chĺpkov môže pokožku "rozčertiť". Obzvlášť v lete, keď sa tejto činnosti venujeme možno častejšie, sa môžeme pozabudnúť a v rýchlosti si privodiť nepríjemnú reakciu. Naša rada znie - dopraj si čas a venuj pozornosť čistote žiletky a precíznosti ťahov. Alebo, ak preferuješ depilačné krémy, vosky či epilátory, pamätaj, že opatrnosti nie je nikdy dosť a vždy voľ produkty bez obsahu dráždivých syntetických látok. Veľmi odporúčame tiež zvoliť si jemnunký produkt pre starostlivosť o pokožku po holení, ktorý prípadné podráždenie krásne upokojí.

4. Deodorant náš každodenný

My si svoj deň bez deodorantu už ani nedokážeme predstaviť. Áno, potíme sa, tiež sme iba ľudia :) Avšak, potenie nám prekáža omnoho menej, ak máme istotu, že ho necítia ľudia v našom okolí. Prírodné zloženie deodorantov, ktoré nájdeš v našej ponuke, nie len, že ani extrémne citlivú pokožku nedráždi, zároveň ju aj krásne hydratuje a vôňu uvoľňuje postupne počas dňa. Príjemným bonusom je neuveriteľne jemná, hebká a zdravá pokožka nezaťažená syntetickými prídavnými látkami :) Nestrácaj preto nádej, ak Ti nesadlo už XY výrobkov, stav na prírodu a dovoľ jej presvedčiť Ťa na Tvojej vlastnej koži :)

5. Dostatok času pre seba

Nech už je Tvoj program akokoľvek nabitý, nezabudni sa z času na čas zastaviť a sústrediť svoje pozorovacie schopnosti výhradne na seba. Akékoľvek zmeny v štruktúre, sfarbení či citlivosti pokožky podpazušia by rozhodne nemali ostať nepovšimnuté, naopak, zaslúžia si
okamžitú pozornosť!

Komentáre

Dantex Ja mám od Vás TROPICANU a musím povedať, že je super, začala som ho používať v zime, vtedy sa toľko človek nezapotí a s pribúdajúcim teplom som zistila, že sa síce spotím, ale nesmrdím:-)antiperspiranty som vyradila už dávno, deodoranty boli slabé a tento krémový zázrak je niečo medzi, hoci zloženie je šetrnejšie k pokožke. A krásne vonia!

2020-07-05 21:17:391x

zuzusworld Skoro 2 roky pouzivam len Vas deodorant. Tropicana je moja najoblubenejsia vona. Citit aj na konci dna♥️Clovek nepotrebuje ani parfem

2020-07-11 11:43:53

hamony Používam Váš deodorant takmer tri roky,dovtedy som hľadala ten pravý, kvôli podráždenej pokožke. Takze poznám "ženu", "nevinnosť", "benátsku noc" a veruze idem vyskúšať aj letnú verziu;). Mne vyhovuje deo v lete aj v zime. "Sadli sme si" :)

2020-07-14 11:45:51

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

P
soaphoria
soaphoria
10091 predaných ks, 1629 hodnotení

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

 - Pure Power - organický minerálny deodorant - 12011924_Pure Power - organický minerálny deodorant by soaphoria
 8 komentárov
 Páči sa 77 ľudom
8,95 €
 - Žena - organický krémový deodorant - 13167799_Žena - organický krémový deodorant by soaphoria
 Páči sa 32 ľudom
5,95 €
 - TROPICANA - organický krémový deodorant - 13167779_TROPICANA - organický krémový deodorant by soaphoria
 Páči sa 33 ľudom
5,95 €
 - Rose Copper - FluidoDeo® - 11294666_Rose Copper - FluidoDeo® by soaphoria
 Páči sa 25 ľudom
9,45 €
 - Šťastie - revoludeo - 13167822_Šťastie - revoludeo by soaphoria
 Páči sa 28 ľudom
9 €

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »