StoryEditor

Nový dozor v Hollywoode: Ako fungujú koordinátori intimity?

11.07.2020, 00:00
Pre koronavírus budú filmy a seriály budúcnosti možno bez veľkých intímností.

Americká herečka Emily Meadová, ako pravdepodobne väčšina hercov, nakrúcaniu intímnych scén nikdy neholdovala. Za svoju kariéru zažila niekoľko situácií, keď sa pri ich vzniku necítila najpríjemnejšie alebo od nej žiadali niečo, čo sa jej príliš nepáčilo.

​Keďže však nechcela sklamať režiséra, väčšinou nenamietala. V druhej sérii televízneho seriálu stanice HBO The Deuce: Špina Manhattanu ju ako predstaviteľku newyorskej pornoherečky čakalo sexuálnych scén hneď niekoľko. V Hollywoode práve vrela aféra #MeToo a Meadová vycítila príležitosť.

Zašla za vedením a požiadala, či by mohla počas chúlostivých okamihov dostať nejakú podporu. Keď sa neskôr chystala na scénu, v ktorej vykonáva orálny sex, všetko prebiehalo pod dozorom Alicie Rodisovej, takzvanej koordinátorky intimity, ktorá Meadovej poskytla podložku pod nohy, ústny sprej a všetky jej obavy, ktoré starostlivo prebrali ešte pred nakrúcaním, oznámila režisérovi.

Herečka potom v popkultúrnom magazíne Rolling Stone opísala, že sa po boku koordinátorky cítila, ako by s ňou na pľaci bola jej mama alebo sestra. Spoluprácu si nemohla vynachváliť nielen Meadová, ale celý filmový štáb a HBO sa po tejto skúsenosti rozhodlo, že bez pomoci koordinátorov intimity už milostné scény točiť nebude.

Od predminulej jesene sú súčasťou každej produkcie, kde sa objavuje nahota alebo intímne situácie, a podobnými pravidlami sa riadi napríklad aj Netflix. V posledných rokoch sa ich prítomnosť stala v americkom filmovom a divadelnom priemyslu normou. V našich končinách si však svoje miesto ešte nenašli.

„HBO Europe pri svojich natáčaniach v Česku zatiaľ nikoho takého nepoužíva,“ vyjadrila sa k téme tlačová hovorkyňa európskej pobočky Pavla Brožková.
Vyzerá to, že v dohľadnom čase však ani potrební nebudú.

Koronavírusová pandémia zmenila podmienky počas natáčania a na to, aby sa dodržali bezpečnostné opatrenia, medzi ktoré patrí aj obmedzenie fyzického kontaktu medzi hercami, milostné scény miznú zo scenárov.

V televíznom seriáli Modrý kód zamotanú situáciu vyriešili napríklad tak, že namiesto pôvodne plánovaného bozku dostala p...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-02-23 13:51:08 - Feat.: - Title: Najväčšia štúdia o očkovaní proti covidu odhaľuje skutočné zdravotné riziká, ktorým čelíte 02 - Modified: 2024-02-16 23:00:00 - Feat.: - Title: Dlhý covid vplýva inak na deti aj tehotné. U nás pomoc chýba 03 - Modified: 2024-01-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa symptómy covidu zmenili s každým novým variantom 04 - Modified: 2024-01-16 08:33:46 - Feat.: - Title: Ohrozenie zdravotného systému a 7000 obetí. Štúdia odhaľuje dôsledky neočkovania sa proti covidu 05 - Modified: 2024-01-05 10:18:02 - Feat.: - Title: Ľudia s dlhým covidom sú vyčerpaní už po jednom cvičení. Štúdia zistila dôvod
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 19:55