Alberto Contador prekonal rekord v Everestingu

Contador

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Alberto Conatdor má po profesionálnej kariére, ale na bicykli rozhodne nezaháľa. V pondelok, 6. júla, prekonal rekord v brutálnej výzve s názvom Everesting s časom 7 hodín, 27 minút a 20 sekúnd.

Výzva, v ktorej sa za jeden deň má prejsť do výšky Mount Everestu na jednom stúpaní, doteraz patrila Lachlanovi Mortonovi (:efd:). Sedemnásobný víťaz Grand Tour Contador prekonal Američana o dve a pol minúty. „El Pistolero“ nabral 8848 výškových metrov na 139,35 kilometra. Na nich 78-krát absolvoval segment Silla del Rey, ktorý má dĺžku 0,96 km a priemerný sklon až 13%. Jeho priemerný výkon bol 253 wattov, priemerná rýchlosť 18,2 km/h a maximálka na klesaní 96,1 km/h. Jeho skutočný výjazd bol o 116 výškových metrov väčší, no hranicu Everestu výškových metrov prekonal vo vyššie spomínanom čase.

Záznam 37-ročného Contadora v aplikácii Strava si môžete pozrieť na tomto odkaze.

„Šialenestvo Everestingu dokončené, ďakujem všetkým za správy, bol som odhodlaný to urobiť. Viac ako sedem hodín šliapania a 8488 nastúpaných metrov. Veľmi náročná výzva, ale taktiež veľmi pekný zážitok. Ďalší robíme spoločne,“ vyjadril sa dvojnásobný víťaz Tour de France na Instagrame.

Contadorov čas uznala aj skupina Hells 500, ktorá za Everestingom stojí. Lachlan Morton kvôli chybe merania pri svojom prvom pokuse nebol uznaný za rekordéra, o týždeň však svoj výkon zopakoval a na pár týždňov držal úctyhodný rekord.

Zo žien včera prelomila rekord bývala majsterka sveta v časovke a Contadorova rovesníčka Emma Pooleyová s časom 8 hodín, 53 minút a 36 sekúnd. Predošlú držiteľku predstihla takmer o 15 minút. Britka svoj pokus uskutočnila vo Švajčiarsku na dlhšom stúpaní Haggenegg, ktoré má na 6,8 km neuveriteľných 13%.

View this post on Instagram

I did that ride I said I would never do… It was both terrible and fantastic. Sometimes simultaneously. And apparently it was an #everesting record. Never ever ever again! But if I *were* to do another one😉… I’d do it a bit differently. Some of my not-genius planning included: •13.5% average with insufficient gearing •Totally exposed climb on a hot sunny day •Twisty technical descent with blind corners, gravel, and grass cuttings. •Picking the day when every farmer on Haggenegg chose to mow their meadows and collect the hay: 6 tractors & hay carts were also doing reps of the climb all day 😤😂 •Running out of food and water on every climb from 5 onwards (I just didn’t plan for enough) •Being a magnet for horseflies 😫 I don’t know what this says about how badly I stink! But it was a happy day despite a few discomforts. I wanted a challenge, and to find my limits … and I did. Or maybe my limits found me 🤣 I would like to thank: •Liz for being the loveliest supporter I could imagine. Plus that McDonald’s stop on the way home…🍟 @johnwillwhitt for the co-planning and company. @tim_pigott #coach for getting me to the happy healthy place I needed to be for this. @hells500 for their help verifying the segment ascent in advance. @rhodespatterson for setting the bar so damn high! •Equipment partners: @wyndymilla @astutowheels @rotorbike @wahoofitnessofficial @i_ris.cc •All my cycling buddies for the brilliant company on a few fun rides this year 🤩 #themountainswerecalling #happyplace #steilistgeil #neveragain #neversaynever #cyclingswitzerland Video by @ironplums 🙏🏻

A post shared by Emma Pooley (@pooleyemma) on

 

Zdroj: cyclingtips.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár