Novinka: tapeta už aj na nábytok, dvere a skrine

Tapety na drevo
zdroj: gettyimages.com

Tapeta na nábytok, to sa rovná rýchla pomoc pri renovácii alebo spôsob ako vytvoriť jeho nový dizajn. Ak máte pocit, že vaše skrinky potrebujú zmenu, ale výmena úchytiek nestačí, zmeňte kompletne farbu aj materiál. Že sa to nedá? Ale dá…

Váš nábytok, alebo len jeho zásuvky či dvierka, dokážete osviežiť tým, že mu dodáte novú „fasádu“. Ak patríte k ľuďom, ktorí majú v obľube handmade prácu, môžete sa pustiť do tohto malého projektu. Tapetu môžete nalepiť na celý nábytok alebo len na niektoré jeho časti. Môžete využiť napríklad plochu bočných korpusov, ozdobiť dvierka skrinky, a tiež zadnú stenu nábytku, ktorý vám rozdeľuje priestor v miestnosti. K dispozícii máte rôzne farebné prevedenia a vzory. Či už si vyberiete imitáciu dreva alebo motív štruktúry iných prírodných materiálov, získate nový a originálny kus nábytku.

...

Tapety na nábytok kúpite prostredníctvom internetu, ale aj v kamenných predajniach. Na výber máte viaceré spôsoby lepenia. V ponuke sú tapety, ktoré potrebujú naniesť lepidlo na nábytok, ktorý sa chystáte renovovať, aj na samotnú tapetu. Niektoré vyžadujú tiež tzv. povrchové lepidlo na záverečnú úpravu a fixáciu. Tzv. samolepiace tapety vám v tomto uľahčia prácu, pretože po stiahnutí ochrannej fólie ich priamo nalepíte na zvolený povrch.

Vymyslite si vlastnú potlač alebo si zvoľte obľúbený vzor, obrázok či fotografiu. Použiť tiež môžete 3D štruktúry a motívy tapiet.

Pozrite si tieto krásne tapety:

Postup

Pri postupe je dôležité zbaviť sa nečistôt na povrchu nábytku a zabezpečiť, aby bol hladký. Lepiť potom môžete na drevo, sklo aj kachličky. Nezabudnite na správne premeranie povrchu a tapety, a tiež na vyhladzovaciu handričku alebo stierku. V prípade, že sa vám pri lepení vytvorí bublinka, môžete tapetu v prvých troch minútach odlepiť a opätovne naniesť (platí pri tapetách, na ktoré nanášate lepidlo vy). Ak sa bublinka objaví na samolepiacej tapete, jemne ju prepichnite špendlíkom a opätovne vyhlaďte.

Dodajte nový rozmer vášmu starému nábytku cenovo dostupným spôsobom renovácie a zmeňte vzhľad skriniek rýchlo a jednoducho. Dá sa to. S tapetou na nábytok.

V tejto súvislosti by vás mohlo zaujímať: