TV tipy na druhý júlový víkend: legendárny príbeh Bonnie a Clyde

10.7.2020|Marko Aust|

Prázdninové dni nám pekne ubiehajú, máme pred sebou ďalší júlový víkend a s nimi i naše pravidelné televízne tipy.

Piatkový večer si môžete spestriť legendárnou snímkou Bonnie a Clyde (21:55h, ČT2), ktorá vypráva príbeh zločineckej dvojice lupičov v 30-tych rokoch minulého storočia. Snímka v čase svojho vzniku vzbudila značný ohlas a bola nominovaná až v desiatich kategóriach na Oscara, z ktorých vyhrala za vedľajšiu úlohu a kameru. Dvojicu zahralo herecké duo Warren Beatty a Faye Dunaway. Nenechajte si ujsť náš obsiahly retro článok Bonnie a Clyde (1967).

Ak netrpíte závratmi z výšok, na sobotu doporučujeme zhliadnúť snímku od oscarového režiséra Roberta Zemeckisa s názvom Na lane (20:30h, Markíza). Philippovi Petitovi sa podarilo prejsť po oceľovom lane natiahnutom medzi budovami Svetového obchodného centra. Za pomoci svojho mentora Papa Rudyho a atypickej skupiny komplicov, prekonal Petit všetky prekážky a nástrahy osudu, aby si splnil svoj šialený sen.

Nedeľný večer môžete vyplniť akčným thrillerom Londýn v plameňoch (20:30h, Markíza). Na pohreb britského premiéra sa zídu lídri celého západného sveta a vďaka bezpečnostným manévrom by Londýn v tej chvíli mal byť tým najbezpečnejším miestom na zemi. Namiesto toho sa však stane smrtiacou pascou. Hrozivej situácii a budúcnosti v totálnom chaose sa znova postaví Gerard Butler s britským agentom po boku. Záchrana nespočíva v predvídateľných vojenských manévroch, ale v poctivej ručnej práci. V ďalších úlohách sa objavia Morgan Freeman, Aaron Eckhart či Angela Basset.

Prajeme pekný a ničím nerušený víkend a opäť dovidenia v ďalších televíznych tipoch.

  Foto © Warner Bros/Bonton Film/Itafilm

Súvisiace články