ČlánkyMagazínOvocieRecepty

Domáca marhuľová zmrzlina

Marhuľová sezóna konečne už odštartovala. Viete, aký je najlepší nápad ako využiť toto sladké ovocie? Samozrejme, aj marhuľový džem je výborný, kompót tiež. No čo tak domáca marhuľová zmrzlina? Ak vás zaujal tento nápad a s marhuľami sa vám už aj sníva, pripravte si túto pochúťku podľa nášho receptu.

Na marhuľovú zmrzlinu budeme potrebovať: 

  • 20 ks marhúľ
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 1 hrnček plnotučného mlieka 

* 1 hrnček = 250 ml 

Ako na to: 

Marhuľová zmrzlina si nevyžaduje mnoho času či surovín a dokonca ani veľa kuchynského náčinia. Pripravíme si hrniec s vodou,ktorú necháme zovrieť a misu so studenou vodou. Do vriacej vody položíme marhule približne na 30 sekúnd. Po 30 sekundách marhule preložíme z vriacej vody do studenej vody. Marhule zbavíme šupky a odkôstkujeme. K marhuliam pridáme cukor a dôkladne rozmixujeme. Do zmesi pridáme šľahačkovú smotanu a mlieko a poriadne zmixujeme. Marhuľovú zmes nalejeme do nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme poriadne zamraziť. Voilá, domáca marhuľová zmrzlina je hotová. Zmrzlinu podávame s lístkami mäty.

marhuľová zmrzlina
marhuľová zmrlzina

Vedeli ste, že marhule obsahujú rastlinné antioxidanty, ktoré sa z iných potravín získavajú náročnejšie? Okrem toho, že nášmu telu poskytnú veľa zdravotných výhod, môžete ich konzumovať častejšie, pretože neobsahujú kalórie.

Konzumácia marhúľ je preto vhodná aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť. Chudnutie spôsobuje obsah vlákniny, ktorá v tele podporuje správne trávenie. Vláknina je v tomto prípade rozpustná a pomáha riadiť hladinu cholesterolu v krvi.

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *