Filmové správy: Jude Law ako Kapitán Hook, Elisabeth Moss ako vrahyňa, Sorrentiniho nový film

9.7.2020|Ivet Kollárová|
Filmové správy: Jude Law ako Kapitán Hook, Elisabeth Moss ako vrahyňa, Sorrentiniho nový film

Štúdia Disney chystajú novú hranú verziu dobrodružného filmu Peter Pan, konkrétne Peter Pan & Wendy, v ktorom by si úlohu Kapitána Hooka mal zahrať Jude Law. O réžiu filmu sa postará David Lowery (Pete a jeho drak), ktorý spolupracoval na scenári k filmu s Tobym Halbrooksom.

Klasická animovaná verzia z roku 1953 od štúdii Walt Disney je adaptáciou úspešnej detskej knihy od spisovateľa J.M. Barrieho o Petrovi Panovi, chlapcovi, ktorý nestarol a brával deti na dobrodružné výpravy do magického sveta Neverlandu (alebo Krajiny – Nekrajiny). Disney neplánuje film uviesť na svojej platforme Disney Plus, ale mal by ísť do klasickej kino-distribúcie.

Herečka Elisabeth Moss sa vydáva novým smerom anti-hrdinky a v pripravovanom limitovanom krimi seriáli s pracovným názvom Candy si zahrá vrahyňu. Seriál vzniká na základe skutočného príbehu o vrahyni z Texasu menom Candy Montgomery a jej obeti Betty Gore. Elisabeth bude vystupovať aj ako výkonná producentka seriálu.

Autorom limitovaného seriálu Candy je Nick Antosca a scenáristkou je Robin Veith, ktorá spolupracovala na písaní scenára pre prvú sériu seriálu Mad Men, v ktorom Elisabeth Moss stvárnila postavu Peggy Olson. 

Limitovaný seriál Candy je zasadený do 80. rokov v Texase a zameriava sa na ženu v domácnosti Candy Montgomery, ktorá na prvý pohľad vyzerá, že má všetko, po čom túžila – milujúceho manžela s dobrou prácou, dcéru a syna, či krásny nový dom v novej štvrti. Čo ju teda viedlo k ohavnému činu, keď svoju kamarátku zavraždila sekerou?

Seriál pod hlavičkou UCP, divízie skupiny Universal Studio Group zatiaľ nemá svoju „domovskú“ stanicu a bude ponúkaný ako prémiovým, tak aj streamovacím staniciam.

Taliansky režisér Paolo Sorrentino bude svoj nový film The Hand of God natáčať vo svojom rodnom meste, Neapole. Film vzniká v spolupráci so streamovacou stanicou Netflix. Okrem réžie si Sorrentino pre film sám napíše aj scenár. 

Detaily filmu známe nie sú, no názov filmu by mohol odkazovať na legendárneho futbalistu Diega Maradonu. Ten si menšie cameo zahral v Sorrentinovom filme z roku 2015, Mladosť. Režisér v jednom rozhovore priznal veľký obdiv k Maradonovi aj to, že mu doslova zachránil život (pri nešťastnej nehode prišiel režisér o oboch rodičov, jeho zachránilo sledovanie futbalu a zápas SSC Neapol s Maradonom). Pre režiséra sa tak bude jednať o jeho najosobnejší a najintímnejší film. 

Paolo Sorrentino si v roku 2014 odniesol sošku Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film, za skvelú snímku Veľká nádhera.

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články