Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

The Rolling Stones vydajú reedíciu úspešného albumu Goats Head Soup

Na archívnej snímke zľava Ronnie Wood, Mick Jagger, Charlie Watts a Keith Richards z Rolling Stones vystupujú počas prvého koncertu ich európskeho turné s názvom No Filter 9. septembra 2017 v Hamburgu. Foto: TASR/AP

Reedícia bude obsahovať tri dosiaľ nezverejnené skladby - Criss Cross, All the Rage a Scarlet, na ktorej hrá gitarista skupiny Led Zeppelin Jimmy Page.

Londýn 9. júla (TASR) - Britská rocková skupina The Rolling Stones začiatkom septembra vydá deluxe reedíciu svojho štúdiového albumu Goats Head Soup z roku 1973.

Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie publikované na oficiálnej webovej stránke kapely.

Reedícia bude obsahovať tri dosiaľ nezverejnené skladby - Criss Cross, All the Rage a Scarlet, na ktorej hrá gitarista skupiny Led Zeppelin Jimmy Page.

Celkovo bude boxet obsahovať desať bonusových skladieb vrátane alternatívnych mixov, inštrumentálnych verzií a demonahrávok.

Súčasťou 4-CD reedície bude aj záznam koncertu The Rolling Stones v Bruseli z roku 1973, ktorý vyšiel v roku 2011 v limitovanom náklade pod názvom Brussels Affair a v súčasnosti je už ťažko dostupný.

Súčasťou avizovaného boxetu bude aj 120-stranová kniha esejí a raritných fotografií.

Album Goats Head Soup, ktorý nahrávala skupina na Jamajke, v Spojených štátoch a v Británii, obsahuje netypickú hitovú baladu Angie.

The Rolling Stones pri príležitosti oznámenia jeho reedície zverejnili i videoklip k bonusovej piesni Criss Cross. Reedícia vyjde v rôznych formátoch 4. septembra.