Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi smartfóny získajú parádnu funkciu: Fotoaparát dostane veľké vylepšenie!

Xiaomi smartfóny získajú parádnu funkciu: Fotoaparát dostane veľké vylepšenie!

0

Spoločnosť Xiaomi údajne plánuje do rozhrania MIUI 12 implementovať novú funkciu. Konkrétne je reč o možnosti snímania astrofotografií, píše server 9to5Google.

Ide o režim pre fotoaparát, ktorý je aktuálne jedným z hlavných ukazovateľov špičkovej kvality fotoaparátov v smartfónoch z radu Pixel 4, menovite Pixel 4 a Pixel 4 XL.

Ako naznačuje samotný názov, režim sa používa na snímanie nočnej oblohy, teda hviezd či iných vesmírnych objektov. Zachytená snímka následne pokračuje do systému, ktorý vykoná určité úpravy, pričom výsledné zábery vyzerajú, aspoň v prípade vyššie uvedených zariadení, naozaj famózne.

A presne táto funkcia zrejme smeruje aj do smartfónov od Xiaomi. Na novinku ako prvý upozornil server XDA-Developers.

Stále však nemáme k dispozícii mnoho kľúčových informácií, ako je napríklad zoznam podporovaných zariadení či dátum uvoľnenia.

Zdroj uvádza, že režim bude podobný tomu v sérii Pixel 4. Ten kombinuje 16 15-sekundových expozícií do jednej 4-minútovej „mega“ expozície. Na maximalizáciu kvality výsledného záberu sa často odporúča použitie tripodu či inej pomôcky, aby sa smartfón počas snímania nehýbal.

fotenie hviezd
Hviezdy rozmazané pohybom Zeme pri 2-minútovej expozícii

Režim by sa mal do zariadení od Xiaomi dopracovať prostredníctvom jednej z budúcich aktualizácií pre MIUI 12.