Poľnohospodárka skupina Sanagro patriaca do portfólia fondu Sandberg Capital bývalého partnera z J&T Martina Fedora opäť rozšírila svoje pôsobenie. V apríli tohto roka vstúpila do spoločnosti Agronova Liptov a od júna v nej už vlastní väčšinový podiel.

Agronova Liptov prevádzkuje mliečnu farmu Bukovina, v ktorej sa vyrábajú rôzne rovnomenné produkty z ovčieho a kravského mlieka. Najmä syry, bryndza a žinčica, ale aj jogurty a maslo.
Keď sa TREND v rozhovore s výkonným riaditeľom Sanagra Tomášom Kohútom pýtal, aké dôležité je pre skupinu rozširovať sa, ten odpovedal, že nevie povedať, kde je strop. Keď však ide o farmu, ktorá funguje ako dobre rozbehnutý stroj, ktorý bude generovať pravidelný zisk, alebo farmu, ktorá má potenciál, budú nad tým uvažovať.

minister pôdohospodárstva Ján Mičovský a Dariusz Bator, generálny riaditeľ spoločnosti BILLA na Slovensku
Neprehliadnite

„Doba slovenská“ v Bille. Reťazce sú ochotné podporovať slovenských výrobcov. A čo vláda?

Syráreň, ktorá má potenciál

V prípade mliečnej farmy Bukovina ide zrejme o druhú možnosť. Farme sa v posledných rokoch ekonomicky nedarilo. V zisku, aj to mizivom vo výške 123 eur, bola naposledy v roku 2017. Odvtedy jej rástla strata, napriek pekným každoročným tržbám medzi 0,9 a 1,1 milióna eur.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa