Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 6. júl 2020

Komfortne vo svojej koži

Ak ste si mysleli, že neexistujú pravidlá správnej aplikácie telového mlieka, ste na omyle. Mnoho z nás to totiž robí nesprávne alebo minimálne robí niekoľko chýb, ktoré majú na svedomí neúčinnú hydratáciu a minimalizujú benefit telových mliek.

Komfortne vo svojej koži

Ak ste si mysleli, že neexistujú pravidlá správnej aplikácie telového mlieka, ste na omyle. Mnoho z nás to totiž robí nesprávne alebo minimálne robí niekoľko chýb, ktoré majú na svedomí neúčinnú hydratáciu a minimalizujú benefit telových mliek. Ako sa teda správne natierať?

Starostlivosť o telo býva oproti pleti častokrát prehliadaná. Zatiaľ čo tvári doprajeme pokojne aj 11 rôznych produktov ráno a večer, pre telo a nezvýši niekedy ani jeden jediný produkt. A pritom správna starostlivosť o telo má najvyšší podiel pri predchádzaní predčasného starnutia, pomáha zachovávať pokožku hydratovanú, pevnú a pružnú, ale aj vyživenú a zdravú. Nepotrebuje vôbec kombinácie rôznych látok a drahých, moderných produktov, vystačí si s jediným telovým mliekom či olejom. Napriek tomu starostlivosť o telo mnohokrát zanedbávame.

Správne načasovanie

Neexistuje návod na starostlivosť o telo, ktorý by vyhovoval každému, avšak vo všeobecnosti by sme sa všetci mali riadiť pravidlom- aplikácia krému raz do dňa. Najideálnejším časom je pravdepodobne večer, kedy sa nemusíte obliekať do niekoľkých vrstiev a nevadí vám ani krátkodobý „lepkavý“ efekt, ktorý mlieka zanechávajú. Najefektívnejšia absorpcia prebehne po sprche či kúpeli, ideálne do 5 minút po ukončení. Telové mlieko takto pomôže rýchlejšie obnoviť ochrannú bariéru pokožky, ktorá bola narušená sprchovými gélmi či mydlom. Zároveň pomôže zadržať hydratáciu vo vnútri pokožky.

Najčastejšie chyby

Aj pri pravidelnej aplikácii telového mlieka sa niekedy vyskytnú chyby. Najčastejšie sú nedostatočná aplikácia, neúplná aplikácia a nesprávny produkt. Pri nedostatočnej aplikácii väčšinou šetríme produktom. Niekedy ho jednoducho nechceme minúť príliš rýchlo, inokedy nám zase nevyhovuje jeho konzistencia a lepkavosť, a týmto ju chceme redukovať. Mnoho z nás telové mlieko aplikuje len na suché partie, napríklad ruky a úplne zabúda na zvyšok tela, najmä nohy. Poslednou chybou, ktorá je najčastejšia, je výber nesprávneho produktu. Pri tomto by sme si nemali vyberať iba podľa vône a obalu, ale podľa nášho typu pokožky. Ak máte suchú pokožky alebo sklon ku ekzémom, vyhovovať vám bude úplne iný typ produktu ako iným ľuďom s normálnou pokožkou. Vo všeobecnosti by sme mali siahať po telovom mlieku či oleji, ktorý obsahuje výživné látky a vitamíny. Výber závisí aj od ročného obdobia, v lete sa nám viac hodia gély či produkty na vodnej báze, ktoré sa rýchlo vstrebú a majú chladivý efekt. V zime si zase môžeme dopriať výživnejšie, hustejšie produkty, ktoré pokožku udržia dlhšie vyživenú. Ak si budete vyberať podľa obsahu látok, hľadajte produkty s kyselinou hyalurónovou, maslom shea či ceramidmi, ktoré pokožke dodajú všetko, čo potrebuje.

Anti ageing

Pokožka má tendenciu vyzerať staršie, keď je suchá a nedostatočne vyživená. Rovnako ako pri tvári, stráca svoj jas, pevnosť a odolnosť, čo ju dostáva do cyklu urýchleného starnutia. V pokročilejšom veku sú produkty s aktívnymi látkami jednoducho must, ale aj v nižšom veku môžete začať predčasnému starnutiu predchádzať. Naša pokožka sa nám odvďačí najmä za produkty s obsahom antioxidantov, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a aspoň čiastočne naprávajú škody spôsobené UV žiarením. Peptidy zase pomôžu podporiť tvorbu kolagénu, ktorá s pribúdajúcim vekom prirodzene klesá. Kyselina hyalurónová je úplne najzákladnejšou látkou na zachovanie zdravej pružnosti a vypnutosti, ale aj dôkladnej hydratácie. V pokročilejšom veku môžete frekvenciu aplikácie zdvojnásobiť, pokojne si doprajte hydratačný krém ráno aj večer. Ak nemáte pokožku náchylnú na tvorbu nedokonalostí, pokojne si doprajte ešte častejšiu aplikáciu. Dôležité je vedieť, ako často ju vaša pokožka potrebuje.

Naše tipy:

Bioderma Atoderm Intensive Baume Ultra Soothing BalmBioderma Atoderm Intensive Baume Ultra Soothing Balm, intenzívny balzam na extrémne suchú, atopickú pokožku (ideálny na zimu)     CeraVe Daily Moisturizing LotionCeraVe Daily Moisturizing Lotion, obsahuje 3 druhy kyseliny hyalurónovej a 3 typy ceramidov, vhodný na každodennú aplikáciu     The Chemistry Brand Hyaluronic ConcentrateThe Chemistry Brand Hyaluronic Concentrate, gélový koncentrát kyseliny hyalurónovej v ľahučkej, rýchlo vstrebateľnej konzistencii, ideálny na leto
Perricone MD Cold Plasma Plus Fragile Skin TherapyPerricone MD Cold Plasma Plus Fragile Skin Therapy, emulzia s obsahom retinolu, peptidov a kyseliny hyalurónovej pre oslabenú a stenšujúcu sa pokožku, obnovuje bunkovú výmenu, vypína a vyhladzuje      Lancer Skincare The Method Body Nourish CrémeLancer Skincare The Method Body Nourish Créme, výživný telový krém s esenciálnymi olejmi a obsahom kyseliny glykolovej, ktorá odstraňuje odumretné bunky a udržiava pokožku pevnú, vyhladenú a pružnú      RODIN olio lussoRODIN olio lusso (predáva BeautySecret.sk, luxusný olej so zmesou esenciálnych olejov a vitamínov na podporu tvorby kolagénu, nezanecháva mastný film a dokonalo hydratuje 

Foto: archív značiek

 

1030

Súvisiace články