Ukladanie dreva

Estetické ukladanie dreva ako nový umelecký smer

Redakcia - 8. júla 2020 - 6297. zobrazení

Mnohoraké využitie dreva v domácnosti a na záhrade nepozná hranice a svoje o tom vedia aj milovníci netradičných kreatívnych činností. V poslednom čase totiž pribúda ľudí, ktorí si z obyčajného ukladania dreva spravili nový umelecký smer. Je estetické ukladanie dreva novým trendom?

Ukladanie dreva na dvore je súčasťou príprav na zimu v mnohých domácnostiach. Síce ide o obyčajnú prácu, no pri troche kreativity sa môže rýchlo premeniť na zážitok plný zábavy a nevšedných tvorivých chvíľ. Aspoň tak to poňali ľudia, ktorí z tejto činnosti spravili novú formu umenia.

Ukladanie dreva

Umenie pre každého

K estetickému ukladaniu dreva nepotrebujete hudobný sluch, vedieť maľovať ani vyjadrovať svoje nápady písmom. Práca s drevom si vyžaduje skôr praktickú zručnosť, ktorou aspoň do istej miery oplýva každý z nás. Aj keď dávku predstavivosti a tvorivosti zapojiť musíte, vznik nového originálneho diela zvládnete bez problémov.

Ukladanie dreva na dvore

Drevo do kúpeľne? Žiadny problém!

Aké drevo do kúpeľne je to najvhodnejšie a najkvalitnejšie? Na čo by ste si mali dať pozor, ak vyberáte drevo do kúpeľne? Nezabudnite najmä…

Drevo do kúpeľne

Ukladanie dreva? Fantázii sa medze nekladú…

Ako je už pri umení zvykom, podstatou každého diela je autentické poňatie svojej predstavy. Platí to aj pri ukladaní dreva, ktorému môžete dať akúkoľvek formu, hlavne nech je výsledok podľa vás. Fantázii sa medze nekladú, takže využite ponúkanú voľnosť naplno a vytvorte si na záhrade ten najunikátnejší „obraz“.

Ukladanie dreva - kvet

Nekonečné spektrum možností

Čo sa týka voľnosti a slobody pri tvorení diela z naukladaných polien, tie sa týkajú aj zvolenej formy práce. Neexistujú žiadne pravidlá, akým spôsobom máte tvoriť, podstatný je výsledok. Vďaka tomu k nemu môžete dospieť postupom, ktorý je vám najbližší. Otvorené možnosti sa vám ponúkajú aj pri výbere druhu dreva, no nezabúdajte, že práve od výberu dreviny sa bude odvíjať vzhľad diela.

Poukladané drevo

Najnovšie trendy v oblasti exteriérov sú plné rôznych moderných gýčov, takže trochu klasiky a jednoduchosti nezaškodí. Estetický spôsob ukladania dreva je tak oživením každej záhrady, v ktorej má vyniknúť originalita a cit pre prirodzenú krásu. Čo myslíte, skúsite sa takisto stať umelcom a dáte svojej záhrade novú tvár?

Autor textu: Róbert Bosák

  • Kategórie

Podobné články