ČlánkyMagazínNápojeRecepty

Citrónový koktail s medom

Máte chuť na niečo chladené, čo má grády? Pripravte si citrónový koktail s medom. Spojenie kyslého citróna so sladkým medom je tou najlepšou kombináciou do horúcich dní. Chcete sa cítiť ako na dovolenke? Pripravte si tento sladkokyslý koktail. 

Určite vám napadlo, že vodu s citrónom môžete piť kedykoľvek. Samozrejme, voda s citrónom je pre naše telo prospešná a dôležitá pre naše zdravie. No raz za čas neuškodí dať si doma vyrobený citrónový drink, ktorým môžete prekvapiť napríklad pri grilovačke vašich priateľov a blízku rodinu. Výborne sa hodí aj na oslavy.

citrónový koktail s medom

Na citrónový koktail s medom budeme potrebovať: 

  • 60 ml ginu
  • 15 ml citrónovej šťavy
  • 15 ml medového sirupu
  • kocky ľadu 

Ako na to:

Začneme prípravou medového sirupu, ktorý si veľmi jednoducho vieme pripraviť aj doma. Stačí zmiešať med s horúcou vodou v pomere 3:1. Do šejkra pridáme gin, citrónovú šťavu a medový sirup a dosypeme kocky ľadu až po vrch. V šejkri poriadne pretrepeme a vylejeme bez ľadu do vychladeného pohára. Citrónový koktail môžeme ozdobiť plátkom citróna alebo mätou či medovkou podľa vlastnej chuti a podávame ihneď.

Páči sa vám tento recept na citrónový koktail s medom? Podporte ho svojim zdieľaním na Facebooku. Viac receptov na osviežujúce koktaily či nápoje nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii nápoje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *