Aktualizované Eva Sládková Regióny Krimi

Kontroverzný zásah polície: Nechýbali vulgarizmy ani kopance do hlavy, VIDEO

Policajti hodnotia dnešný zásah v centre mesta ako pohotový, no videozáznam dokazuje, že je minimálne kontroverzný.

Ilustračný obrázok k článku Kontroverzný zásah polície: Nechýbali vulgarizmy ani kopance do hlavy, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Video, ktoré nájdete na konci toho článku, totiž ukazuje, že policajti boli pri zásahu vulgárni a podozrivý schytal niekoľko kopancov do oblasti hlavy.

Ozbrojený

Zásah začali policajti po tom, ako popoludní prijali oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa po Prepoštskej ulici pohybuje s nožom v ruke. Muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na čo páchateľ údajne nereagoval. Okrem toho sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom, ktoré boli neskôr preverené pyrotechnikmi s negatívnym výsledkom.

„Policajti s mužom naďalej udržiavali kontakt a opakovane ho vyzývali, aby chladnú zbraň, ktorú neustále držal v ruke, odložil, avšak neúspešne. Na miesto bola vyslaná zásahová jednotka PPÚ Bratislava,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

Kopance do hlavy

Muž podľa slov polície na výzvy nereagoval, a tak voči nemu použili donucovacie prostriedky. Na videu zo zásahu ale vidieť, ako muž po výzvach polície nôž odhodí a ľahne si na zem. Počuť vulgarizmy, a tiež vidieť, ako jeden z policajtov niekoľkokrát kope muža ležiaceho na zemi zrejme do oblasti hlavy. Jeden z jeho kolegov ho ale po pár sekundách zastaví. Na videu tiež počuť, ako jeden z príslušníkov upozorňuje kolegu, aby podozrivého nekopal, lebo ich nakrúcajú na video.

Muž bol podľa polície po zadržaní ošetrený privolanou RZS z dôvodu ľahkých zranení, ktoré utrpel počas zásahu. „K zraneniu iných osôb v súvislosti s týmto incidentom nedošlo,“ doplnila polícia.

Policajná viceprezidentka Jana Maškarová okomentovala zásah mužov zákona nasledovne: „Z medializovaného videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol alebo nebol zákrok policajtov adekvátny. Momentálne ich nadriadený vyhodnocuje zákrok z kamerových záznamov. Zákrokom sa bude zaoberať Odbor kontroly Prezídia PZ. Je potrebné si však uvedomiť, že ten muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu. Okrem toho kričal "Allah akbar“. Preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky."

Zdroj: Facebook
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM