Autosuv.sk

Ostatné

Modernizovaný Lexus LS dostal svetlá s rotujúcou čepeľou a samočistiaci radar

Konštruktéri sa sústredili najmä na zlepšenie komfortu. Model LS dostal aj nové svetlá s rotujúcou čepeľou a ostrekovač predného radaru.
Modernizovaný Lexus LS dostal svetlá s rotujúcou čepeľou a samočistiaci radar

Piata generácia Lexusu LS sa po troch rokoch od predstavenia dočkala modernizácie. Facelift prináša zmenený predok s novými svetlami a výrazným denným svietením v tvare písmena L. Upravený je aj nárazník so štvorcovými otvormi pre nasávanie vzduchu po stranách. Vzadu sú zmeny menej výrazné. Všimnúť si môžeme najmä svetlá so spodnou časťou v čiernej farbe Piano Black, ktorá nahradila chrómové ozdoby.

Foto: Lexus

Interiér je na prvý pohľad takmer nezmenený. Tlačidlá na volante a stredovej konzole sú teraz čierne. Pribudli aj fyzické tlačidlá pre vyhrievanie sedadiel a volantu v okolí touchpadu. Na fotografii nie je až tak zreteľne vidieť vnútorné spätné zrkadlo, v skutočnosti je to displej s vysokým rozlíšením, zobrazujúci pohľad zadnej kamery.

Foto: Lexus

Lexus sa pri modernizácii svojej vlajkovej lode sústredil skôr na veci, ktoré nie je vidieť. Vylepšil podvozok s dôrazom na komfort, pomôcť má najmä vylepšený adaptívny podvozok. Menších úprav na podvozku je viac, konštruktéri vylepšili aj upevnenie motora pod kapotou, aby znížili vibrácie prechádzajúce do kabíny. Model LS dostal svetlá BladeScan, ktoré poznáme z modelov RX a RX L. Jednotlivé segmenty svetiel osvetľujú rýchlo sa točiacu čepeľ, z ktorej sa svetlo odráža na cestu. Rýchlosťou otáčania čepele a rozsvecovaním jednotlivých segmentov sa upravujú odrazené lúče svetla tak, aby neoslepovali ostatných členov premávky. 

Foto: Lexus

Lexus Teammate je názov pre súbor asistenčných systémov od monitorovania vodiča až po asistenciu pri udržiavaní odstupu od ostatných áut, udržiavaní v jazdnom pruhu a pri predbiehaní a zmene jazdných pruhov na diaľnici. Lexus Teammate sa spolieha na radu senzorov. Tradičným problémom v zime a za zlého počasia je znečistenie predného radaru a následná nefunkčnosť asistenčných systémov. Lexus to vyriešil osadením ostrekovača radaru. 

Foto: Lexus

Miernym vylepšením prešiel aj hyridný pohon modelu LS 500h, elektrický pohon teraz ešte výraznejsie pomáha pri akcelerácii. Benzínová verzia LS 500 má zas vyšší krútiaci moment v nižších otáčkach, automatická prevodovka preto nepodraďuje tak často.  Na cesty sa vynovený Lexus LS dostane koncom tohto roka.

Obrázky

Tagy

Pokračovať v čítaní