FOTO: V prevrátenom prívese bolo 19 tlakových nádob s acetylénom

0 29

V stredu 8. júla 2020, krátko pred pol druhou hodinou na obed bola ohlásená dopravná nehoda dodávkového motorového vozidla s prívesným vozíkom. Udalosť sa stala na ceste č.III/1966 v katastri mesta Považská Bystrica.

Po príchode hasičov na ohlásené miesto bol vykonaný prieskum so zistením, že havarované vozidlo spolu s prívesom blokuje oba jazdné pruhy. Na prívesnom vozíku bolo prepravovaných 19 tlakových nádob s acetylénom, pričom v dôsledku dopravnej nehody došlo k jeho prevráteniu.

Štrnásť tlakových nádob zostalo pod prevráteným vozíkom a zostávajúcich päť nádob sa nachádzalo v priekope vedľa vozovky. Z jednej tlakovej nádoby vo vozíku unikal acetylén. Pri nehode sa nachádzal jeden účastník  vodič vozidla, ktorý pri nehode neutrpel žiadne zranenia.

Zasahujúci hasiči zabezpečili miesto dopravnej nehody, ako aj postihnuté vozidlo proti ďalšiemu pohybu. Súčasne vykonali protipožiarne zabezpečenie vozidla a prostredníctvom termovíznej kamery monitorovali teplotu tlakových nádob. Taktiež uzatvorili uvoľnený ventil a postupne spod prívesného vozíka vyniesli tlakové nádoby na voľné priestranstvo.

V dôsledku dopravnej nehody došlo k poškodeniu lampy verejného osvetlenia, ktorú následne demontoval privolaný servisný technik.

Po zdokumentovaní dopravnej nehody políciou bol postihnutý vozík naložený na vozidlo odťahovej služby. Tlakové nádoby boli preložené na náhradný príves a následne odvezené.

Pridať odpoveď

Váš email nebude zverejnený...

Odoslaním Vášho príspevku súhlasíte s Pravidlami diskusie.