Aktualizácia (10.7.2020, 07:54 h): V zariadení sociálnych služieb bol pozitívne testovaný klient

9. 7. 2020

Zariadenie sociálnych služieb mesta Trenčín na Piaristickej ulici je od dnes uzatvorené. Klienti i zamestnanci sú v karanténe. Dôvodom je pozitívne testovaný klient na ochorenie Covid – 19. Ten zostal v zariadení, jeho zdravotný stav je bez komplikácií. Postupne testujú vyše 130 klientov zariadenia a asi 70 zamestnancov.

Pozitívne testovaný bol 71-ročný muž, ktorý nevykazoval známky ochorenia. „Je fajčiarom a lekárke mestského sociálneho zariadenia sa javilo, že jeho kašeľ je iný, ako bežne. Poslala ho na testy a tie, žiaľ, potvrdili ochorenie,“ uviedla riaditeľka Sociálnych služieb mesta Trenčín Edita Prekopová. Mestskej polícii sa podarilo veľmi rýchlo nájsť osoby, s ktorými bol v ostatnom čase v priamom kontakte. Dvaja muži a jedna žena sú v izolácii a tiež čakajú na testy.

V zariadení sociálnych služieb na Piaristickej ulici sú návštevy aktuálne zakázané, epidemiologické opatrenia sú v ňom sprísnené podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne. Na základe výsledkov, z ktorých väčšina by mala byť známa už zajtra, bude pravdepodobne zasadať krízový štáb mesta.

OSTATNÍ SÚ NEGATÍVNI

Okrem klientov a zamestnancov sociálneho zariadenia, ktorých testovali ešte v stredu 8. júla, majú negatívne výsledky i ostatní zamestnanci a klienti, vrátane ľudí, s ktorými prišiel nakazený muž v ostatnom čase do kontaktu mimo zariadenia. Celá budova a teda i všetci klienti zostávajú v karanténe, nie sú povolené návštevy a ani vychádzky mimo zariadenia. Karanténa sa týka i 7 zamestnancov, ktorí boli v priamom kontakte s pozitívnym klientom.

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!