August sa pomaly blíži a spolu s ním aj predstavenie známeho modelového radu Galaxy Note juhokórejskej značky Samsung. Podľa aktuálnych informácií je predstavenie ikonického smartfónu s dotykovým perom naplánované na 5. augusta počas prezentácie Samsung Unpacked. Okrem nového Samsungu Galaxy Note 20 by mala spoločnosť predstaviť aj nový skladací smartfón.

Lákadlom opäť fotoaparát

Samsung by mal na trh priniesť hneď tri verzie smartfónov, pričom ten najväčší bude pravdepodobne niesť označenie „Ultra“, podobne ako v prípade série Galaxy S. Najväčší model má ponúknuť 6,87-palcový displej s rozlíšením QHD+ a s možnosťou využívania 120 Hz obnovovacej frekvencie.

Vylepšením prejde aj zadný fotoaparát, ktorý by mal disponovať 108-megapixelovým senzorom, podobne ako Samsung Galaxy S20 Ultra. Odlišnosťou bude obmedzenie v maximálnom podporovanom zoome, ktorý by mal byť v tomto prípade „len“ 50-násobný. Chýbať by mal aj ToF senzor, ktorého pravdepodobne nahradí laserový skener.

Okrem toho bude k dispozícii aj ďalší 12-megapixelový ultraširokouhlý snímač, 13-megapixelový periskopický modul, LED blesk a predná až 40-megapixelová kamera. O výkon sa bude starať čip Snapdragon 865+, respektíve Exynos pre európsky trh. Chýbať nebude ani podpora pre 5G, pričom na ázijskom trhu sa budú predávať automaticky len 5G smartfóny.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa