Kompozitná terasa
Galéria (6) Zdroj: Deceuninck

Kompozitná terasa postavená za krátky čas

Máte už plány na leto? Aktuálna situácia mnohým z nás tento rok neumožní podnikať ďaleké cesty do zahraničia. Dovolenkovať sa bude skôr na Slovensku alebo doma na záhrade, či na chate. Je tak ideálny čas pustiť sa do výstavby novej terasy. Ak si zvolíte kompozitný materiál, budete ju mať hotovú raz-dva.

Galéria

Kompozitná terasa
Kompozitná terasa
Kompozitná terasa
Kompozitná terasa
Kompozitná terasa

Pre akýkoľvek typ terasy

Kompozit je moderný materiál so skvelými vlastnosťami. Twinson predstavuje dokonalé spojenie prírody a technológií. Je v nich rovnomerne zastúpené borovicové drevo a PVC. Dosky sú extrémne pevné, preto znesú vysokú záťaž, sú nehorľavé a odolné proti vplyvom počasia či hubám a plesniam. Materiál sa neláme a je navyše protišmykový, ideálny aj pre chôdzu naboso. Ak si zvolíte svetlejší odtieň dosiek Twinson, nebude sa vám terasa v lete ani prehrievať, ako napríklad dlažba alebo kameň.

Kompozitná terasa
Systém Twinson Click je odolný, plne recyklovateľný a vhodný pre akýkoľvek typ terasy. | Zdroj: Deceuninck

Bez skrutiek a vŕtania

Ak patríte k šikovným domácim majstrom, zvládnete si terasu postaviť aj vy. S inovatívnym systémom Twinson Click je zostavenie terasy veľmi jednoduché. Navyše sa dokáže prispôsobiť akémukoľvek tvaru a veľkosti plánovanej terasy. K montáži nepotrebujete žiadne skrutky ani vŕtačku. Priemernú terasu so systémom Twinson Click zrealizujete 2,5-krát rýchlejšie než rovnako veľkú terasu z drevených dosiek a skrutiek. Čím má terasa zložitejší tvar, tým viac času ušetríte. Celý systém je veľmi odolný a plne recyklovateľný.

Kompozitná terasa
Twinson Click je patentovaný klikací systém, ktorý umožňuje rýchlu a veľmi pevnú montáž spodnej konštrukcie terasy z dosiek Twinson. | Zdroj: Deceuninck

Výstavbu terasy zvládne aj laik

Prečo je montáž kompozitnej terasy so systémom Twinson Click taká jednoduchá? Umožňuje to spodná konštrukcia zložená z niekoľkých flexibilných prvkov. Základom je odolná, pevná a rozmerovo stabilná hliníková podkladová konštrukcia. Ľahké hliníkové profily môžete upraviť podľa potreby, preto si môžete zvoliť akýkoľvek tvar a veľkosť terasy. Vďaka nastaviteľným terčom nie je problémom ani nerovný podklad. Môžu sa použiť pre výšky od 45 do 225 mm. Užitočnou súčasťou systému je trojuholníková pätka (Triax), ktorá sa zacvakáva k nadstavcu a nesie spodnú konštrukciu terasy. Práve tá umožňuje jej montáž v rôznych uhloch. Na ňu potom nacvaknete hliníkové podkladové profily a následne upevníte dosky Twinson. Terasa môže byť nainštalovaná bez jedinej skrutky vďaka trom klikacím sponám – zvislej, rohovej a vodorovnej otočnej. Pri montáži strešných terás použite pod pätky ešte prídavné gumové podložky, ktoré ochránia strešnú krytinu.

Kompozitná terasa
Twinson Click je systém zložený z niekoľkých flexibilných prvkov. | Zdroj: Deceuninck

Minimálna starostlivosť

Každá terasa potrebuje aspoň minimálnu starostlivosť, keďže jej povrch je po celý rok vystavený pôsobeniu poveternostných vplyvov a vysokému zaťaženiu. Údržbe terasy Twinson nemusíte venovať veľa pozornosti. Dosky netreba brúsiť ani natierať. Na väčšinu nečistôt stačí voda s trochou saponátu a metla alebo vysokotlakový čistič. Odolné škvrny odstránite s použitím špeciálneho čistiaceho prostriedku na WPC. Kompozitnú terasu netreba ošetrovať žiadnymi umelými konzervačnými prostriedkami či moridlami, nátermi, lakmi a tmelmi. Pravidelne terasu kontrolujte. Ak objavíte prasklinu alebo poškodenú dosku, nemusíte terasu celú rozobrať. Úplne postačí, ak vymeníte len porušenú dosku.

Kompozitná terasa
Terasy z prakticky bezúdržbového kompozitného materiálu Twinson. | Zdroj: Deceuninck

Viac informácií o terasách Twinson nájdete na twinson.com/sk-sk a www.chcemterasu.sk

Zdroj: PR Deceuninck, spol. s r.o.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.