07.07.2020 SPRÁVY

Peter Pollák hodnotí svoj prvý rok v Európskom parlamente.

V stredu si poslanci Európskeho parlamentu pripomenú prvé výročie fungovania v poradí už deviateho zákonodarného zboru EÚ. Slovensko má v ňom 14 europoslancov, 12 z nich sú zaradení v štandardných európskych politických stranách.

Peter Pollák (OĽaNO) je členom v najväčšej politickej frakcii EPP, ktorá ho podporila v niektorých jeho iniciatívach. Vo svojich vystúpeniach upozorňoval, že v čase, keď Európska únia kladie dôraz na digitalizáciu či zelenú ekonomiku, rozdiely medzi bohatými a chudobnými regiónmi v Únii sa aj naďalej prehlbujú.

"V najchudobnejších regiónoch žije množstvo ľudí bez dobre platenej práce, kde deti nemajú prístup ku kvalitnému vzdelaniu, kde ľudia nemajú prístup k pitnej vode či kanalizácii. Ani som netušil, ako choroba COVID-19 tieto témy umocní a potvrdí," zdôraznil.

Pollák ocenil, že sa mu v tomto smere aj s podporou EPP podarilo presadiť strategický dokument týkajúci sa európskeho procesu inklúzie Rómov v najbližšom desaťročnom období. Európska komisia, ktorá pripravuje víziu pokračovania európskeho procesu inklúzie Rómov do roku 2030, by podľa Polláka mala klásť väčší dôraz najmä na výsledky a efektivitu vynakladaných prostriedkov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.