Chcete lacné sedačky? Čo tak z paliet?

Sedačka z paliet
zdroj: gettyimages.com

Samotný materiál, z ktorého sedačku vyrábame, je ľahko dostupný a zároveň má veľmi flexibilné využitie. Z paliet totiž môžete doslova vyskladať rôzne variácie sedačiek a v ľubovoľných rozmeroch. To, čo potrebujete, nie sú len šikovné ruky, ale predovšetkým kreativita a tvorivosť. Pri realizácii vám určite poslúžia naše inšpirácie, nebojte sa však zapojiť aj vlastnú fantáziu.

...

Palety zoženiete napríklad vo veľkých obchodných reťazcoch. Berte však len palety s označením HT (Heat Treatmen). Ich drevo je zbavené parazitov a nebolo ošetrené chemikáliou (metylbromidom).

Či sa rozhodnete drevo len opracovať a nalakovať, aby malo prirodzenú štruktúru, alebo si zvolíte bielu, tyrkysovú i ďalšie farby, je len na vás. Nezabúdajte však, že paletový nábytok by mal byť nielen originálny, ale tiež štýlový. Vytvorte si moderné sedenie alebo kombinujte tradičné s inovatívnym, doprajte si romantiku. Nech bude mať vaša sedačka akýkoľvek dizajn, myslite na niekoľko základných vecí.

Lacná, ale kvalitná

Prívlastok lacná nemusí vždy znamenať nekvalitná. Najmä v tomto prípade, keď si musíme obzvlášť dať záležať na kvalite kostry sedačky. Palety, z ktorých sedenie vytvárate, by nemali byť príliš opotrebované. Keď už máte k dispozícii ich dostatočný počet, venujte pozornosť náteru lakom alebo farbou. Môžete zvoliť interiérovú alebo exteriérovú farbu, podľa toho, kde umiestnite paletovú sedačku. Dôležité je tiež uvedomiť si, či chcete, aby vaše sedenie bolo stabilné, alebo ste sa rozhodli pre mobilnú paletovú sedačku na kolieskach. V tomto prípade ide o jednoduchšiu manipuláciu s nábytkom, pričom kolieska nájdete bežne dostupné v obchodoch.

Pohodlné sedenie

Nezáleží iba na samotnej kostre sedačky. Pocit pohodlia vám okrem dobre zmontovanej „konštrukcie“ vytvoria aj vhodné matrace alebo sedáky. Ak si chcete dopriať komfort, uprednostnite voľbu matracov. Matrac na sedenie nemusí byť rovnaký ako ten na opieranie. V tomto prípade môžete zvoliť aj verziu s poduškami. Aby ste dosiahli maximálny komfort, zamerajte sa aj na opierky pod lakte, prípadne bočný odkladací priestor.

Sedačky z paliet sú výhodným riešením pohodlného sedenia na terase, ale aj v obývačke. Recyklovaním tohto materiálu si dokážete vytvoriť ľubovoľné varianty sedačky a zhotoviť si ju presne podľa vašich predstáv. Rôzne farebné prevedenia, vzory na vankúšoch a zaujímavé motívy na poťahoch matraca vyčarujú z paletovej sedačky originálny kus nábytku. Ak chcete, aby mal čo najdlhšiu životnosť, doprajte mu aj náter proti poveternostným vplyvom. Želáme veľa kreatívnych nápadov!

Pozrite si fotogalériu k článku TU

V tejto súvislosti by vás mohlo zaujímať: