Od štvrtka bude v Trenčíne filmový autobus

7. 7. 2020

Kultový zelený retroautobus premietne od štvrtka 9. júla do nedele 12. júla 2020 pred Posádkovým klubom letný výber štyroch českých a slovenských filmov. Projekcie sa začnú o 21.30 hodine.

Na svojej tradičnej ceste po Slovensku navštívi putovné letné kino tento rok 17 miest. Pod letnou oblohou divákom ponúkne kolekciou vynikajúcich slovenských a českých filmov.

Do sveta plážového volejbalu divákov zavedie vo štvrtok 9. 7. komédia „Cez prsty“, režisérsky debut jedného z najúspešnejších českých scenáristov súčasnosti Petra Kolečka, držiteľa Českého leva za najlepší scenár k filmu Masaryk (2016). Cez prsty je podľa neho jednoduchý ľudský príbeh o pár ľuďoch, ktorí hľadajú šťastie.

V piatok 10. 7. sa v Trenčíne môžete vybrať na veselo-smutný jarmočný príbeh z tvorivej rodinnej dielne otca a súrodencov Staviarskych s názvom „Loli paradička“. Romantická tragikomédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Veronke neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa nevadí, že Veronka je Rómka. Prijme takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť?.

Debutujúcim filmovým režisérom je aj skúsený divadelný režisér, dramatik, herec a moderátor Jiří Havelka, ktorý svojím komorným filmom „Vlastníci“ odkrýva zďaleka už nie takú komornú atmosféru domových schôdzí. Filmový zážitok je to veselý, tvrdú realitu však väčšina divákov iste pozná na vlastnej koži. Vo filme, ktorí môžu Trenčania uvidieť v sobotu 11. 7.  hrajú aj Dagmar Havlová a Jiří Lábus. Podľa J. Havelku je jeho komédia pre všetky vekové kategórie a pre voličov všetkých politických strán. „Je tam hádam celé dnešné spektrum. Ideálne by teda bolo v kine sa zabaviť a dúfať, že peklo sú tí druhí.“

Štvoricu letného výberu uzatvorí v piatok 12. 7. najnovšia česko-slovenská komédia „Posledná aristokratka“ od režiséra, scenáristu a producenta Jiřího Vejdělka, ktorý je autorom divácky najúspešnejších českých filmov posledných rokov (Účastníci zájazdu, Václav, Ženy v pokušení, Muži v naději). Film Posledná aristokratka vznikol podľa rovnomenného knižného bestsellera Evžena Bočka a získal dve nominácie na Českého leva za najlepšiu scénografiu a kostýmy.

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!