Viem perfektne tancovať zle, ale s chuťou, hovorí Lucia Siposová

Slovenská herečka Lucia Siposová sa rada spontánne oddáva tancu. Ako však sama tvrdí, nie je to práve jej najsilnejšia stránka.

07.07.2020 00:00
debata (1)
Herečka Lucia Siposová. Foto: TV JOJ
lucia siposová, siposová, Herečka Lucia Siposová.

„Ja viem perfektne tancovať zle, ale strašne s chuťou,“ zasmiala sa v rozhovore. „Keď mi hrá dobrá hudba, tak som veľký tanečník, viem sa pekne odviazať, ale nemám takú tanečnú kultúru, že by som teraz bola nejaká top tanečnica, to určite nie. S kamarátkou, ktorá žije v New Yorku, sme si vždy hovorili, že zlé tance, to je naše. Máme dokonca taký slogan, že ‚Don't be afraid to dance badly!‘,“ podotkla s úsmevom.

Podľa sympatickej herečky by schuti tancovať a spievať mali všetci. „To sú také naturálne veci, aj na tých poliach sa kedysi spievalo a ľudia v rôznych kmeňoch tancovali v rámci nejakých obradov, je to vlastne prejav smútku alebo radosti a nejakým spôsobom to podľa mňa musí byť zdravé alebo liečivé. Keď človek dá tie emócie takouto cestou von, je potom zharmonizovanejší. Nemali by sme sa preto báť sa prejavovať, kresliť, spievať, tancovať, aj keď zle! Nemyslím tým profesionálne, ale len tak pre seba. Veď je nám to odmalička dané, všetky deti tancujú a spievajú a niečo si maľujú… Podľa mňa je to niečo, čo by sme si mali uchovať a neriešiť, že to musí byť dokonalé… Nemusí, robte to hocijako,“ poznamenala. „Treba robiť veci pre radosť, potešiť svoju dušu. Je to veľmi oslobodzujúce a je to podľa mňa jediná správna cesta, dokonca aj k úspechu,“ dodala tmavovláska.

Herečka, speváčka, tanečnica - a už nejaký čas... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Lucia Siposová Herečka, speváčka, tanečnica - a už nejaký čas aj šéfka kabaretu, Lucia Siposová.

Život je podľa nej celkom jednoduchý, náročná je len doba, v ktorej žijeme. „Sú tu rôzne tlaky, valcuje nás individualizmus a všetci majú pocit, že pokiaľ nie sú jednotky, tak ani nemusia nič robiť, že stoja úplne za nič. S týmto fenoménom prišla Amerika. Tam proklamujú, že každý môže dokázať všetko, čo je vlastne pasca a lož a na každého sa nakoniec kladú veľmi vysoké nároky, čo nám ale v konečnom dôsledku žiadne šťastie nezaručuje… Vytvárame si tým len tlak, pretože nikdy nebudú všetci jednotky. Je veľa čísel… A každý môže byť šťastný a tá jednotka práve byť nemusí… A to je práve tá pointa. Pozerať na to, či som šťastná, nie na to, čo som dokázala…,“ usúdila Siposová.

„Videla som nedávno jedno veľmi zaujímavé video, kde sa bavili presne o tomto, že kto v dnešnej spoločnosti nie je jednotka, cíti sa ako lúzer a koľko je kvôli tomu depresie. Dokonca si ten tlak na seba často uvalíme sami, hovoríme si ‚Keď nie si úplne úspešný, bohatý, krásny, neviem aký, tak vlastne stojíš za prd!‘, a to je nezmysel. Napríklad Dánsko ako krajina absolútne tento fenomén popiera. Fungujú tam na tom, aby každý žil normálny život. Nepropaguje sa tam to ‚byť najlepší‘, štát, naopak, podporuje víziu, že je fakt super mať rodinu, normálne chodiť do práce a byť v pohode. Prikladá sa tam dôležitosť normálnym veciam, nie nadpriemerným – hovoria vám tam, že je úplne super, keď máte strechu nad hlavou, keď môžete ísť raz za týždeň s priateľmi jesť do reštaurácie, raz za rok na dovolenku a podobne. A ono to naozaj stačí. Nie je dôležité ukazovať sa ani dokazovať niečo ostatným. Netreba byť šéfom, mať tri autá a neviem aké veci… Všetko vrátane sociálneho systému je tam nastavené tak, aby si človek vedel vážiť a užiť si ten normálny život. A to je podľa mňa ten úspech, všetkého tak akurát,“ uzavrela herečka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #tanec #kabaret #Lucia Siposová

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...