Nad severným Atlantikom sa vytvorila tropická búrka Eduard

Veronika Salayová

Nad Atlantikom sa vytvorila v poradí piata búrka tohtoročnej hurikánovej sezóny. Počasie ovplyvní v západnej Európe. 

Počas včerajšieho dňa sa vytvorila tropická búrka Eduard nad severným Atlantikom, uviedlo Americké národné hurikánové centrum (NHC). Ide o piatu búrku tohtoročnej sezóny hurikánov v oblasti Atlantického oceánu. 

Národné hurikánové centrum (NHC) povýšilo tropickú depresiu č. 5 na tropickú búrku s názvom Eduard.

Búrka Eduard sa nachádzal približne 1 100 km juhozápadne od Cape Race v Newfoundlande, pričom rýchlosť vetra dosahuje 40 km/h.

Predpokladá sa, že búrka sa stane posttropickou, keďže sa pohybuje severovýchodne od Bermúd smerom k moru a nepredstavuje veľké riziko. 

„Zvyšky“ tropickej búrky by sa v stredu mali dostať do Írska a Škótska, kde ovplyvní tamojšie počasie. V skutočnosti ide o veľmi zriedkavý jav tak skoro v lete.

Pozostatky búrky by do tejto oblasti Európy mali priniesť silný vietor a očakávajú sa aj veľké vlny pri pobreží. Intenzívne zrážky sa v Írsku a Škótsku neočakávajú.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd