Búrky dnes prinesú vietor, ktorý zasiahne mnohé oblasti

Peter Minárik

Cez našu oblasť bude počas dnešného dňa postupovať studený front, ktorý prinesie zmenu počasia. Najproblémovejší, nielen u nás však bude silný vietor.

Počasie na našom území bude počas dnešného dňa ovplyvňovať studený front, ktorý zasiahne mnohé regióny Európy, vrátane nášho územia. Na našom území začne studený front ovplyvňovať počasie v priebehu popoludnia.

Postará sa prevažne o prehánky, či ojedinelé búrky, ktoré sa objavia predovšetkým na severe a východe nášho územia. 

Najproblémovejší však bude vietor, ktorý bude fúkať na čele studeného frontu a ten zasiahne mnohé regióny Európy, vrátane nášho územia.

U nás sa najsilnejší vietor očakáva na čele postupujúceho studeného frontu. Nárazy vetra by tu mali dosahovať rýchlosť 15 až 20 m/s.

Ešte silnejší vietor však bude vo večerných hodinách na západnom Slovensku. Nárazy vetra by v Podunajskej nížine mohli dosahovať rýchlosť až okolo 25 m/s.

U nás by mal silný vietor odštartovať a postupne sa vyskytne aj na juhu Rakúska, či v Maďarsku, kde by nárazy vetra mohli dosahovať rýchlosť až do 100 km/h. 

Okrem Rakúska a Maďarska, kde vydali pred vetrom výstrahy sa silný vietor očakáva aj na Balkáne a to predovšetkým v Chorvátsku, kde sa dnes očakáva bóra.

Silný vietor potrápi počas nasledujúcej noci a rána viaceré oblasti Európy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd