Mahershala Ali si zahrá v limitovanej sérii o boxerovi Jackovi Johnsonovi z dielne HBO

5.7.2020|Ivet Kollárová|
Mahershala Ali si zahrá v limitovanej sérii o boxerovi Jackovi Johnsonovi z dielne HBO

Šesť-dielny limitovaný seriál s názvom Unruly sa zameria na profesionálny a osobný život prvého Afro-Amerického boxera, ktorý sa stal šampiónom v ťažkej váhe, Jacka Johnsona. Životopisný seriál, ktorý vychádza z dokumentu Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson nám priblíži Johnsonovu cestu na vrchol, ktorú mu komplikovala nie len jeho vzdorovitá povaha, ale najmä jeho farba kože.

Scenáristkou a výkonnou producentkou seriálu bude Dominique Morisseau. Hlavnú úlohu Jacka Johnsona si zahrá dvojnásobný držiteľ Oscara Mahershala Ali. Pre Aliho to bude po druhý krát, čo sa prevtelí do legendárneho boxera. Po prvý krát si Johnsona zahral v roku 2000 a to v divadelnej hre The Great White Hope napísanej v roku 1967. Jedným z výkonných producentov seriálu Unruly je aj herec Tom Hanks.

Mahershala Ali sa úlohou v seriáli vracia späť na HBO. V roku 2019 si zahral hlavnú úlohu v tretej sérii seriálu True Detective, za ktorú si vyslúžil nomináciu na cenu Emmy. Oscara získal za výkony vo filmoch MoonlightGreen Book. Jedným z jeho najnovších projektov je pripravovaný nový film Blade z dielne Marvelu

Zdroj:  variety.com Foto © Laurence Agron | Dreamstime.com

Súvisiace články