rýchly ovocný koláč

Rýchly ovocný koláč

posted in: Leto, Sladký život | 0

K letu jednoznačne patrí čerstvé ovocie. Práve preto sme sa rozhodli, že pre vás pripravíme dezert, v ktorom čerstvé ovocie nesmie chýbať. A keďže vieme, že v letných mesiacoch sa vám nechce vystávať pri rúre a za sporákom, rozhodli sme sa že to bude ozajstná rýchlovka. Tak vznikol náš nový recept na rýchly ovocný koláč v spolupráci s Dr. Oetker, ktorý dokážete upiecť na počkanie.

Žiadna zdĺhavá príprava cesta, vyrobíte ho v jednej mise. Crème Olé s vanilkovou príchuťou vyšľaháte za 3 minúty. Šľahačka? Brnkačka! Už len dozdobiť ovocím a rýchly ovocný koláč je hotový. Idete do toho s nami?

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Dr. Oetker

rýchly ovocný koláč

kosik

Na prípravu rýchleho ovocného koláča budete potrebovať (priemer 20 cm, 12 porcií):
2 vajcia
90 g kryštálového cukru
150 g bieleho jogurtu
200 g polohrubej múky
štipku soli
10 g kypriaceho prášku
150 g čerstvého ovocia
Na prípravu krémov budete potrebovať:
1 a ½ balíčka Créme Olé vanilka
270 ml mlieka
a
200 g šľahačky 33%
35 g práškového cukru
ovocie na dozdobenie
rýchly ovocný koláč

A takto na to:

V jednej mise ručným mixérom vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte jogurt, ďalej do misy preosejte múku s kypriacim práškom a soľou. Opäť premixujte a cesto nalejte do tortovej formy s priemerom 20 cm. Ak máte doma väčšiu formu pokojne ju použite, cesto bude o čosi nižšie. Na vrch cesta naukladajte čerstvé ovocie podľa vlastného výberu. Ja som použila jahody, čučoriedky, marhule, čerešne a černice. Pečte pri teplote 180 stupňov 25 – 30 minút. Po vytiahnutí z rúry, nechajte koláč na mriežke vychladnúť.

Medzitým pripravte krémy. V mise vyšľahajte mlieko s Crème Olé vanilka a rovnomerne ho naneste na vychladnutý koláč. Vrch potrite vyšľahanou šľahačkou s práškovým cukrom a dozdobte ovocím. Ak necháte koláč pred podávaním zachladiť v chladničke, bude príjemne osviežujúci. 

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre