Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ricottový koláč s rebarborou a orechmi

Ricottový koláč s rebarborou a orechmi

Nie je to tart, cheesecake ani tvarožník, aj keď každý z nich niečím pripomína. Všetky zložky v ňom chuťovo skvelo ladia a dopĺňajú sa. Je to jeden z tých koláčov, ktoré vo vás budú rezonovať. Postarajú sa o to zemitá ricotta, horkasté vlašáky, kyselkavá rebarbora, podčiarknuté škoricou a vanilkou. Môj muž mi o ňom básnil ešte tri dni. :)

  • Čas varenia 75 minút
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

 
NA KORPUS
220 g  hladká biela špaldová múka
40 g  mleté vlašské orechy
75 g  práškový cukor
1 ČL  kypriaci prášok do pečiva
1  vajce
125 g  maslo izbovej teploty
 štipka soli
 
NA NÁPLŇ
200 g  očistená rebarbora
30 g  mleté vlašské orechy
1  vanilkový cukor
1  škoricový cukor
500 g  ricotta
250 g  krémový polotučný tvaroh
3 ks  vajce
110 g  práškový cukor
1 ČL  Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
2,5 PL  Zlatý klas Dr. Oetker
 + 1 rebarbora na ozdobenie

Postup prípravy

Rebarboru nakrájame na kúsky a zasypeme škoricovým aj vanilkovým cukrom. Premiešame a necháme 30 minút odstáť, aby pustila šťavu.

Suroviny na cesto zmiešame dokopy a vymiesime plastické cesto. Preložíme na dosku, rukami ho ešte prepracujeme a vyvaľkáme z neho kruh. Dno tortovej formy s priemerom 22 cm vyložíme papierom na pečenie. Pomocou valčeka prenesieme cesto do formy a rukami ho popritláčame na dno aj boky. Nemusí byť úplne po vrch formy, stačí, aby siahalo asi do dvoch tretín. Prebytočné cesto odstránime nožom dorovna. Z rebarbory zlejeme tekutinu. Cesto na dne popicháme vidličkou, posypeme polovicou orechov, rovnomerne rozložíme kúsky rebarbory a zasypeme zvyšnými orechmi.

Ricottu, tvaroh, vajcia a ostatné prísady vymiešame metličkou. Krém nalejeme do formy, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry najskôr na 180 stupňov, po chvíľke znížime na 160°. Keď povrch trošku stuhne, koláč na chvíľku vytiahneme z rúry a ozdobíme ho rebarborou napríklad tak, že z odrezkov vytvoríme mozaiku. Vrátime do rúry a dopekáme. Celkový čas pečenia je asi 75 minút. Povrch koláča musí byť na dotyk pevný, ale v strede trasľavý. Necháme trochu vychladnúť, odstránime rám formy a dáme dobre zachladiť do chladničky.

 

3. 7. 2020 12:41

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty