Žena šije rúška a vešia ich na strom pre tých, ktorí ich potrebujú

NETKY.SK • 23 Apríl 2020, 07:54 • 2 min
Žena šije rúška a vešia ich na strom pre tých, ktorí ich potrebujú

BRATISLAVA - Žena z amerického mesta Lisbon v štáte Iowa šije rúška a vešia ich na strom pri svojom dome, aby si ich mohol vziať každý, kto potrebuje.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročná Deb Siggins doteraz ušila stovky rúšok s rôznymi vzormi. Pravidelne ich dopĺňa a ako prezradila, počas niekoľkých hodín od zavesenia si ich ľudia rozoberú.

 

 

Rúška ušila aj pre spolupracovníkov, hasičov, zdravotníkov, predavačov v potravinách či starších pacientov. Dopyt po jej výrobkoch je obrovský a žena plánuje šiť po celý čas pandémie.

Jej aktivitu odštartovala požiadavka tamojšej nemocnice, ktorá poprosila dobrovoľníkov, aby pre zdravotníkov ušili rúška, ktorých mali nedostatok. Siggins sa rozhodla pomôcť. "Mojím cieľom bolo ušiť sto rúšok pre nemocnicu, no potom ich chceli aj priatelia a rodina a rozpútalo sa úplne šialenstvo," uviedla.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona