Google zmapoval, čo Slováci momentálne najčastejšie vyhľadávajú v prehliadačoch

NETKY.SK • 9 Apríl 2020, 12:54 • 2 min
Google zmapoval, čo Slováci momentálne najčastejšie vyhľadávajú v prehliadačoch

BRATISLAVA - Spoločnosť Google zmapovala, čo Slováci tento rok pred Veľkou nocou najčastejšie vyhľadávali v ich prehliadačoch.

slovakia

left justify in out

Podľa Googlu nastali oproti minulým rokom isté posuny. Ešte koncom marca vládla vyhľadávaniu tvárová ochrana dýchacích ciest a v rámci tém súvisiacich s Veľkou nocou bol veľký záujem o heslá:

Veľká noc v rúšku

Veľkonočné ozdoby - urob si sám

Kvetná a Veľkonočná nedeľa

O týždeň neskôr, keď vláda avizovala, že počas sviatkov, počnúc stredajšou polnocou, obmedzí na Slovensku pohyb, sa populárnymi stali aj výrazy:

Obmedzenie pohybu Veľká noc

Zákaz vychádzania

Vyhlásenie vlády

Opatrenia od 6.4.2020

 

img

 

Recepty
Z receptov vzrástol koncom marca záujem najmä o tie s medvedím cesnakom a obľube sa tešil aj zákusok Opitý Izidor. Do prvej päťky vo vyhľadávaní sa dostali tiež heslá kulajda polievka, droždie a špargľa.

 

V apríli sa na prvých miestach vo vyhľadávaní objavili heslá veľkonočná paska, vanilkové rožky či syrová roláda. Prvú päťku uzavreli recepty na veľkonočného barančeka či veľkonočný koláč.

Slováci sa, a to i napriek nedostatku droždia, v posledných týždňoch nevzdali ani tradičných jedál a potravín. Medzi najvyhľadávanejšie postupy, ako čo doma upiecť, sa už koncom marca zaradili tie na chlieb, pizzu, rožky, žemle a knedľu. V prvý aprílový týždeň k nim pribudli aj recepty na posúchy a langoše.

Google v poslednom čase zaznamenal vo vyhľadávaní i rastúci záujem o samotné droždie a recepty naň.

 

V rebríčkoch súvisiacich s droždím a kváskom bodovali v posledný marcový týždeň výrazy ako kvások z piva, kvásková mapa, ako nahradiť droždie, kváskovanie recepty či domáci chlieb recept.

 

Prvý aprílový týždeň na popularite nabrali heslá múky na kváskovanie, vianočka z kvásku, domáce kvasnice, kvások z polohrubej múky a droždie z piva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies