V sobotu na koronavírus otestovali vyše 800 ľudí, 15 bolo pozitívnych
05 | 07 | 2020 I SITA

Počet infikovaných na Slovensku stúpol na 1 764.


V sobotu na koronavírus otestovali vyše 800 ľudí, 15 bolo pozitívnych. Počet infikovaných tak na Slovensku stúpol na 1 764. Laboratóriá urobili spolu už vyše 218-tisíc testov. V sobotu sa nevyliečil žiadny ďalší pacient, ochorenie Covid-19 prekonalo doteraz 1 466 ľudí.

Chorobe už dlhodobo nepodľahla žiadna osoba. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Hospitalizovaných je podľa korona.gov.sk 11 pacientov. U šiestich z nich bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje jeden pacient.

Kĺzavý medián stúpol na hodnotu 15. Po sobotňajšom testovaní pribudlo desať prípadov koronavírusu v Žilinskom kraji. Tri nové prípady má Bratislavský kraj a po jednom evidujú v Banskobystrickom a Prešovskom kraji.

Poľský prezident chce ústavný zákaz adopcií detí pármi rovnakého pohlavia
Poľský prezident Andrzej Duda, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie, v sobotu vyhlásil, že chce, aby ústava výslovne zakazovala adopciu detí pármi rovnakého pohlavia. V pondelok plánuje navrhnúť zmenu v ústave. Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR